Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U fakultní nemocnice se povalovala peněženka s více než 1800 euro, poctivý nálezce ji odevzdal policii

Pořádně naditou peněženku ztratil při návštěvě Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně osmatřicetiletý cizinec. Kromě vysokého finančního obnosu přišel během chvíle i o všechny doklady. Tento příběh má ale pro nešťastníka dobrý konec, neboť portmonku našel poctivý mladý muž.

Bezprizorní peněženku našel jednadvacetiletý muž na lavičce před nemocnicí. Ani na chvilku nezaváhal a obrátil se na městskou policii. „Uvnitř peněženky strážníci kromě částky přes 1800 eur našli i doklady vlastníka. Městskému policistovi se prostřednictvím Policie ČR podařilo zjistit telefonní kontakt na cizince, kterému nález patřil, a ještě téhož dne si šťastný cizinec svou ztracenou peněženku přišel převzít na služebnu strážníků,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Podobný případ se odehrál také začátkem letošního června. Na trolejbusové zastávce v ulici Edvarda Beneše se povalovala peněženka, která obsahala kromě dokladů také bezmála 100 tisíc korun. I tentokrát měl majitel peněženky ohromné štěstí, neboť ji nalezla poctivá žena a okamžitě vše odevzdala na policejní stanici.

Úplně naopak se ale zachoval neznámý nálezce, který si na tramvajové zastávce všiml zapomenutého batohu. Taška obsahovala hotovost ve výši 74 tisíc korun a mobilní telefon za další čtyři tisíce. Batoh patřil staršímu muži z Plzně.

„Dosud neznámý pachatel, který batoh našel, si tak přišel na téměř 80 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a případem se nadále zabývají. Pachateli této trestné činnosti hrozí v případě prokázání viny až jeden rok odnětí svobody,“ uvedla k události policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky poctivý nálezce, zapomenutá peněženka, městská policie, peněženka, Fakultní nemocnice Plzeň, Lochotín, Policie České republiky, Edvard Beneš, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U fakultní nemocnice se povalovala peněženka s více než 1800 euro, poctivý nálezce ji odevzdal policii  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.