Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na řadě stanic v západních Čechách padly teplotní rekordy, meteorologové naměřili v Plzni 35 stupňů

Teplé počasí dnes na západě Čech překonalo dosavadní teplotní rekordy na několika stanicích. Nejtepleji bylo v Plzni - Bolevci, kde odpoledne přístroje naměřily 35 stupňů Celsia. Dosavadní teplotní rekord stanice pro 19. červenec byl 34,2 stupně z roku 2006. V Chebu se dnes vyšplhal teploměr na 33,8 stupně a vyrovnal tak dosavadní rekord stanice naměřený v roce 1865.

Další plzeňská stanice Mikulka, kde sídlí meteorologický ústav, naměřila dnes 34,4 stupně. Nové rekordy mají po dnešku také například stanice v Konstantinových Lázních, Kralovicích či ve Stříbře. Ve Stříbře dnes meteorologové zaznamenali teplotu 34,1 stupně, což je o desetinu stupně víc, než byl dosavadní rekord z roku 1964. V Kralovicích i v Konstantinových Lázních dnešní počasí přepsalo rekordy z roku 2006. V Kralovicích bylo dnes 33,1 stupně, tedy půl stupně nad dosavadním rekordem. V Konstantinových Lázních se rekord zvýšil o osm desetin stupně na 32,8.

Ve středu bude podle meteorologů ještě větší horko a teploty vystoupají ještě výše, a to na 33 až 36 stupňů. V některých místech mohou dosáhnout dokonce až 38 stupňů. Dosavadní červencový regionální rekord ale zřejmě odolá - je z 27. července roku 1983, kdy meteorologové naměřili v Plzni - Bolevci teplotu 40,1 stupně Celsia.

Ve čtvrtek přijde déšť a mírné ochlazení

Ve čtvrtek přijde mírné ochlazení na maximálních 31 stupňů. Obloha bude polojasná až oblačná, místy můžeme čekat přeháňky a bouřky. Stejný scénář se odehraje i v pátek. O víkendu zase teploty pomalu porostou.

Aktuálně je v platnosti také výstraha před nebezpečím vzniku požárů. Lidé by se tak měli vyvarovat rozdělávání ohně v přírodě, neměli by ani vypalovat trávu a odhazovat nedopalky na zem. Meteorologové doporučují i myslet na úsporné hospodaření s vodou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky počasí, teplotní rekord, tropické teploty, Plzeň, rekord, Západní Čechy, Česko, Cheb, Bolevec, Kralovice, Stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řadě stanic v západních Čechách padly teplotní rekordy, meteorologové naměřili v Plzni 35 stupňů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.