Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školáci oslavili příchod prázdnin popíjením v Borském parku, nejmladší nadýchal 1,5 promile

Poslední školní den neskončil pro partičku chlapců a dívek jen převzetím vysvědčení. Čtyřčlenná skupina se rozhodla pro posezení v největším plzeňském městském parku. Zábavu podpořili pitím alkoholu. K jejich smůle se ale zrovna ten den městská policie zaměřila na kontrolu míst, kde se omladina ráda schází. Nyní mají teenageři doma co vysvětlovat.

„V závěrečný den školního roku se městská policie zaměřila mimo jiné na dodržování zákazu požívání a podávání alkoholu dětem a mladistvým. Cílem pozornosti byly především parky a další odpočinková místa, na nichž se obvykle mladí po vyučování setkávají,“ vysvětlila mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Velice oblíbeným místem je rozlehlý Borský pak, kde strážníci narazili na skupinu chlapců a dívek ve věku čtrnáct, patnáct a sedmnáct let. U všech přístroj potvrdil přítomnost alkoholu, přičemž ve všech případech přesáhla jeho hodnota jedno promile. „Přístroj vykázal u nejmladšího z nich hodnotu 1,56 promile, u nejstaršího 1,85 promile. Strážníci zkontaktovali zákonné zástupce, kteří si teenagery posléze vyzvedli. Na místo přivolaní policisté ČR si záležitost převzali a dále se jí zabývají,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky alkohol u dětí, policie, městská policie, mladiství, alkohol, Plzeň, konec školního roku, obecní policie, Borský park, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci oslavili příchod prázdnin popíjením v Borském parku, nejmladší nadýchal 1,5 promile  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.