Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Developer postaví u Plzně průmyslový park za jednu miliardu, první haly obsadí logistika a lehká výroba

Český developer a správce průmyslových nemovitostí P3 dostal stavební povolení na průmyslový park u Plzně za více než miliardu korun. Do začátku roku 2023 postaví první haly pro nájemce z oboru logistiku a lehké výroby. Celkem tam plánuje vybudovat pět hal s celkovou plochou 65 000 metrů čtverečních. Zóna s názvem P3 Plzeň Myslinka je napojená na dálnici D5 z Prahy do Německa, je poblíž železničního kontejnerového terminálu a její výhodou je také blízkost průmyslové Plzně.

„Plzeňsko patří na trhu průmyslových nemovitostí k nejžádanějším. Má silné zastoupení výrobních firem a je blízko Německa," uvedlmediální zástupce developera Ondřej Činčura. Nový park bude využívat blízkosti jen několik kilometrů vzdálené industriální zóny v Nýřanech, kde se v parku P3 Plzeň usídlily hlavně výrobní firmy s orientací na automobilový průmysl.

Developer plánuje postavit v Myslince pět hal s pronajímatelnou plochou od 3500 do 30 000 metrů čtverečních. V první etapě teď vzniknou dvě haly o rozloze 7000 a 9600 metrů čtverečních. P3 Plzeň Myslinka naváže na menší zónu v obci, kde vlastní své haly firmy Elkamet a Rina. Rina Europe je významný evropský producent mraženého pečiva a německý Elkamet vyrábí profily z polymerů pro auta, osvětlení a nádrže.

Americká společnost staví v Plzni závod na výrobu hliníkových plechovek za více než čtyři miliardy

V průmyslové zóně Panattoni Pilsen Digital Park vzniká nový závod americké společnosti Ball, která se specializuje na výrobu plně recyklovatelných hliníkových plechovek. V rámci celé České republiky se jedná o jednu z největších investic svého...

P3 disponuje celkovou pronajímatelnou plochou přes 6,4 milionu metrů čtverečních a v klíčových logistických lokalitách má podle Činčury připraveno pro okamžitou výstavbu 1,6 milionu metrů čtverečních pozemků. Působí v 11 zemích, v Evropě staví a investuje už více než 20 let. Stojí za ním singapurský majetkový fond GIC. P3 zaměstnává přes 200 lidí v 11 pobočkách v evropských městech.

V Česku P3 vlastní a spravuje celkem 87 průmyslových nemovitostí v 16 parcích s pronajímatelnou plochou téměř 1,4 milionu metrů čtverečních. Teď staví parky v Lovosicích s 34 000 metrů čtverečních a v Ostravě-Vítkovicích, kde developer využil brownfield pro nájemní prostory s celkovou plochou až 155 000 metrů čtverečních.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Developer P3

Štítky průmyslová zóna, průmyslový park, nemovitosti, výroba, Plzeň, developer, metr čtvereční, nemovitost, Plzeňský kraj, Německo, Myslinka, Praha, Nýřany, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer postaví u Plzně průmyslový park za jednu miliardu, první haly obsadí logistika a lehká výroba  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.