Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté vyšetřují velkou jahodovou loupež, zloděj si z pole odnesl 300 kilo sladkého ovoce

Kuriózní případ zaměstnává policisty z Holýšova. Obrátil se na ně totiž majitel farmy, jemuž z pole zmizelo několik set kilogramů zralých jahod. Ve velkém kradl i další neznámý lapka, který řádil v Plzni na Vinicích. Násilím vnikl do několika sklepů, kde mu padly do oka například dámské boty za 19 tisíc korun.

Samosběry jahod jsou u nás velice populární a také v Plzeňském kraji najdeme několik míst, kam se můžeme pro sladké ovoce vydat. Jenže za vlastnoručně posbírané jahody bychom také měli zaplatit. To se ovšem nechtělo neznámému zloději, který v rozmezí od 7. do 8 června sklízel ve Staňkově zralé plody ve velkém.

„Neznámý pachatel celkem odcizil 300 kilogramů zralých plodů jahod, čímž způsobil škodu za 21 tisíc korun. Holýšovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a pátrají po pachateli,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Netroškařil ani lupič, jenž se vloupal do sklepních kójí bytového domu v Kotíkovské ulici v Plzni. Z místa si odnesl věci v celkové hodnotě 78 tisíc korun. „Jednalo se například o jednokolku, dvě horská kola, batoh s dronem, elektrokoloběžku nebo o dámské značkové boty v hodnotě 19 tisíc korun. Čtyři kóje prohledal, ale nic neodcizil,“ doplnila policistka Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky jahody, samosběr, krádež, jahodová plantáž, vloupání do sklepů, jahoda, Plzeň, Holýšov, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyšetřují velkou jahodovou loupež, zloděj si z pole odnesl 300 kilo sladkého ovoce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.