Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Auto plné barev vylétlo ze silnice, řidič skončil v nemocnici a jeho spolucestující v rukou cizinecké policie

, aktualizováno 3. června 2022, 14:58

Jízdu na mokrém povrchu nezvládl jednatřicetiletý cizinec. S vozidlem se dostal do smyku a následně skončil na střeše mimo vozovku. V autě převážel barvy, a tak bylo doslova vymalováno po celém autě i v přilehlém okolí. Muž za volantem skončil v nemocnici, jeho dva spolucestující pak v rukou cizinecké policie, neboť se ukázalo, že neměli povolení k pobytu. K nehodě došlo na silnici poblíž Rokycan.

Řidič a jeho dva spolujezdci jeli s po silnici II. třídy od Rokycan směrem na Ejpovice. Ze zatím neznámých příčin se dostal vůz na mokrém povrchu do smyku, následně sjel ze silnice a proletěl dřevinami až se nakonec přetočil na střechu.

„Společně s řidičem byli ve vozidle ještě dvaatřicetiletý a dvacetiletý spolujedoucí. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič vozidla, který byl převezen do nemocnice k ošetření. Vzhledem ke zranění nebyl schopen dechové zkoušky, proto byl nařízen odběr krve. Ke zranění dalších osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda ve výši 60 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová a doplnila, že policisté následně zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. Dnes už mají policisté v rukou výsledky z odběru krve, které prokázaly, že řídil pod vlivem. 

„V době odběru koloval v jeho krvi alkohol. Na Ústavu soudního lékařství v Plzni mu byla stanovena hodnota 1,53 promile alkoholu v krvi. Na základě toho dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," pokračuje mluvčí. 

Aby toho nebylo málo, kontrola odhalila, že celá osádka vozu, nemá na území ČR co pohledávat. „Osoby si tedy převzali k dalším úkonům policisté odboru cizinecké policie. Dopravní nehodu dále vyšetřují rokycanští dopravní policisté,“ uzavřela mluvčí.


 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, Cizinecká policie, řidič bez průkazu, silnice, nemocnice, Rokycany, úraz, Ejpovice, Česko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto plné barev vylétlo ze silnice, řidič skončil v nemocnici a jeho spolucestující v rukou cizinecké policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.