Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci se dočkali nové služebny, město v rámci rekonstrukce upravilo i dosud nevyužívaný byt

Plzeňská radnice za více než čtyři miliony korun přestavěla služebnu městské policie v Dominikánské ulici v centru města. V rámci přestavby dělníci upravili i dosud nevyužívaný byt, kde nově najdou zázemí zpracovatelé dopravních přestupků, kteří dosud sídlili v Plzni na Borech.

Větší a kvalitnější zázemí mají nově plzeňští strážníci, kteří se denně věnují řešení dopravních přestupků v širším centru města. Práce trvaly čtyři měsíce a probíhaly za plného provozu služebny.

„Modernizace služebny městské policie v Dominikánské 12 zahrnovala především rozšíření a zkvalitnění prostor do celého přízemí domu. Přestavbou bývalého skladu vznikly další kancelářské místnosti sloužící pro administrativu a provoz. Nově budou strážníci pracovat i v dosud nevyužívaném bytě o velikosti 4+1 ve třetím patře, který prošel kompletní rekonstrukcí. Zatepleny byly stropy a přibylo zde sociální zázemí včetně kuchyňského koutu,“ popsal primátor města Plzně Pavel Šindelář (ODS).

V přestavěném bytě najdou zázemí policisté, kteří dosud působili v plzni na Borech. „Potřeba rozšířit prostory zdejší služebny vyplývá z aktuální koncepce městské policie a ze zařazení zpracovatelů dopravních přestupků pod Dopravní skupinu. Pracovní prostředí strážníků zlepšujeme dlouhodobě, v roce 2016 jsme na této služebně nechali opravit šatny a sociální zařízení,“ vysvětlil radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký (ČSSD).

Důvodem rekonstrukce byla také stále narůstající administrativa. Kromě vyhodnocování dat z úsekového měření rychlosti na území města Plzně se skupina zabývá také zpracováním údajů ze systému detekce vozidel projíždějících křižovatkou Karlovarská x Bolevecká na červenou a zpracováním přestupků v systému parkování v centru města. Nyní do jejich agendy přibude i vyřizování veškerých přestupků ve statické dopravě zjištěných plzeňskými strážníky.

„Jsem velmi potěšen tím, že strážníci získali důstojné zázemí pro svoji práci,“ pochvaloval si velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk. Rekonstrukce obou částí služebny vyšla na téměř 4,3 milionu korun. V dopravní skupině Městské policie Plzeň je v současné době 34 strážníků s osvědčením, dva strážní, pět technických pracovníků a jedna úřednice. Do její činnosti patří kromě dopravní oblasti také účast na většině opatřeních k zajištění dodržování veřejného pořádku při kulturních a společenských akcích.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky nová služebna, městská policie, rekonstrukce, Plzeň, bezpečnost, dopravní policie, obecní policie, centrum města, Pavel Šindelář, ODS, Petr Vlk, Martin Zrzavecký, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci se dočkali nové služebny, město v rámci rekonstrukce upravilo i dosud nevyužívaný byt  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.