Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Anonym zahrozil bombovým útokem v budově Krajského soudu v Plzni, policie evakuovala 250 lidí

, aktualizováno 24. ledna 2022, 10:20

Velké manévry se opět konaly u budovy soudu ve Veleslavínově ulici. Na policii se obrátil anonym s tím, že se v objektu nachází výbušné zařízení. Kvůli bezpečnosti muselo budovu a přilehlé okolí opustit přes 200 lidí. Policie zároveň uzavřela několik ulic. Žádná bomba se nenašla.

„Přijali jsme oznámení o uložení nástražného výbušného systému v budově Krajského soudu v Plzni. S ohledem na bezpečnost bylo evakuováno 250 osob a uzavřeli jsme ulice - Veleslavínova, Sedláčkova a Dominikánská,“ uvedla policie na svém Twitteru. Krátce před desátou akce skončila. Žádná bomba se v objektu nenecházela. 

V polední době se nejedná o první výhružky bombovými útoky. Například 23. listopadu loňského roku evakuovali policisté ve třech městech budovy okresních soudů, a to v Plzni, Domažlicích a v Klatovech. Po zhruba hodině policejní pyrotechnici akci ukončili. Žádná bomba se v objektech nenacházela.

Také v loňském roce vyjížděli policisté opakovaně k budovám soudů. V létě se krátce po sobě dokonce zabývali třemi případy. Okolí a budovu Okresního soudu Plzeň-jih vyklízeli například 21. července. Uzavřená byla tehdy i třída Edvarda Beneše od Klatovské třídy nejen pro auta, ale také pro pěší. Z preventivních důvodů nechali policisté vyklidit i přilehlé budovy. Po necelých dvou hodinách policie akci odvolala, žádné výbušné zařízení se nenašlo.


1. července letošního roku hrozil anonym útoky na pobočky společnosti Seznam.cz

Prvního července téhož roku vyjížděl kynolog se psem i pyrotechnik také do budovy na náměstí T. G. Masaryka v Plzni. Poplach se týkal společnosti Seznam.cz, kdy neznámý pachatel uvedl, že v jejich sídle je bomba. Jelikož má společnost pobočky po celé republice, evakuovali policisté více než tři tisíce lidí z celkem deseti objektů. Žádné výbušné zařízení se nikde nenašlo. 28. června 2021 opět pročesávali policisté budovu Okresního soudu Plzeň-jih, ze které preventivně evakuovali 137 než sto osob. Ani tam se žádná bomba nenašla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, anonym, bomba, pyrotechnik, Krajský soud, Plzeň, policie, Krajský soud v Plzni, Twitter, Tomáš Garrigue Masaryk, Edvard Beneš, Okresní soud Plzeň-jih, Domažlice, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym zahrozil bombovým útokem v budově Krajského soudu v Plzni, policie evakuovala 250 lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.