Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zloději řádí na Doubravce, zaměřují se hlavně na rodinné domy odkud berou šperky i nářadí

Zvýšený počet vyloupených domů evidují policisté v okolí čtvrtého městského obvodu v Plzni. Podle všeho si zloději či zloději objekty předem vytipují. Terčem jejich řádění se stávají nedostatečně zabezpečená a odlehlá stavení. Na svém kontě mají lupiči například dům v plzeňské části Újezd, kde si políčili na majetek za více než 100 tisíc korun, navíc si odnesli i hotovost ve výši 70 tisíc. Další škody napáchali při samotném vloupání.

„V prvním případě se zloděj nachystal na dobu od 10. do 12. ledna 2022 a zosnoval svůj plán zmocnit se cizího majetku za přibližně 132 tisíc korun z rodinného domu v plzeňské části Újezd. Majiteli z domu zmizela finanční hotovost ve výši 70 tisíc korun, šperky a další cennosti. Mimo odzinených cenností pachatel způsobil i hmotnou škodu poškozením, kterou způsobil, když se chtěl do obydlí dostat,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V druhém případě se zloděj násilím dostal do domu v době od 11. do 12 ledna v obci Dýšina. Nejen z přilehlé garáže, ale i ze samotného interiéru rodinného domu odcizil převážně několik kusů různého elektro nářadí, přičemž poškozenému způsobil celkovou škodu za přibližně 13 tisíc korun. Jednotlivými případy se nadále zabývají policisté a po pachatelích pátrají.

„Policisté radí občanům, aby zvážili možnost zvýšeného zabezpečení svého majetku a doporučují mít objekt pojištěn nejen proti násilnému vniknutí a krádežím. V případě zjištění vloupání doporučujeme z důvodu osobní bezpečnosti do objektu nevstupovat, ale ihned informovat policisty na lince 158. Pro policii je důležité včasné oznámení a neznehodnocení případných stop,“ upozorňuje Hokrová.

Majitelé nemovitostí mohou také využít mobilní aplikaci „Zabezpečte se!“, která je dostupná v App Store i na Google Play. Aplikace nabízí i přehled certifikovaných odborníků v regionech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, vloupání, policie, Doubravka, prevence, Plzeň, krimi, dům, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději řádí na Doubravce, zaměřují se hlavně na rodinné domy odkud berou šperky i nářadí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.