Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Šumava zažila třeskuté mrazy, na Březníku naměřili ráno minus 27,6 stupně

Máme za sebou nemrazivější noc letošní zimy. V nížinách klesaly teploty k minus sedmi stupňům, při jasné obloze bylo i pod deset stupňů. Mnohem více mrzlo ve vyšších polohách, zejména pak na Šumavě. Nejnižší teplotu naměřili meteorologové na stanici Březník na Klatovsku, kde teplota spadla hluboko pod nulu. Podobné mrazy naměřili i na Kvildě, kde bylo 27,2 stupně Celsia.

„Právě uplynulá noc bude zřejmě nejmrazivější nocí tohoto týdne. Teploty klesaly na -2 až -7 °C, při delším vyjasnění a sněhové pokrývce bylo kolem -10 °C. Tradičně nejnižší teploty byly zaznamenány na Šumavě,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav. Největší mráz zaznamenala šumavská stanice Březník, kde bylo ještě okolo osmé hodiny ráno -27,6 °C. 

Podle předpovědi pro Plzeňský kraj se bude dnes teplota okolo nuly pohybovat zejména na horách. V nížinách bychom měli přes den naměřit od 3 do 6 °C. Čtvrtek by měl být od rána jasný až polojasný, postupně dojde k přibývání oblačnosti. V noci teploty klesnou na -2 °C, přes den naměříme maximálně 6 °C. Co se týče sněhu, tak nejvíce je ho právě Šumavě. „Dnes máme na hřebenech 80 centimetrů a další nadílka sněhu by měla následovat už po víkendu,“ doplnila Horská služba  Šumava - Kvilda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sumava.eu

Štítky počasí, předpověď, čhmú, mráz, zima, Březník, Šumava, Kvilda, okres Klatovy, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumava zažila třeskuté mrazy, na Březníku naměřili ráno minus 27,6 stupně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.