Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kuriózní pátrání po osobě sražené vlakem. V kolejišti zůstal ležet jen rozsypaný nákup a kšiltovka

Po osobě, kterou měl srazit vlak, pátrali policisté na jižním Plzeňsku. Střet s člověkem nahlásil strojvedoucí vlaku. V blízkosti kolejiště se ale podařilo najít jen rozházený nákup. Po zraněném člověku se však doslova slehla zem.

Oznámení od strojvedoucího vlaku přijali policisté z Nepomuku. „Muž uvedl že na trase Plzeň – České Budějovice mezi zastávkami Srby – Nepomuk Dvorec zřejmě srazil nějakou osobu. Po zastavení vlaku oznamovatel nalezl v blízkosti kolejiště tašku s rozházeným nákupem a kšiltovku,“ popsala záhadnou nehodu mluvčí policie Eva Červenková.

Na místo vyjelo několik hlídek policistů, včetně psovoda, několik jednotek HZS a společně začali propátrávat okolí železniční trati. „V daném úseku se jednalo o složitý terén, neboť železniční trať je tam na strmých náspech, které jsou porostlé hustými křovinami. I po opakovaném propátrání okolí trati nebyla nalezena žádná osoba,“ uvedla mluvčí policie.

Policisty z obvodního oddělení Nepomuk, kteří znají velmi dobře svůj rajón, nakonec napadlo prověřit muže, který přebývá v nedalekém drážním domku. Bylo o něm totiž známo, že si často zkracuje cestu po trati. „V drážním domku policisté až po několika marných pokusech kontaktovali pětatřicetiletého muže, který byl silně pod vlivem alkoholu. Podle jeho vyjádření nestačil uskočit před vlakem a ten ho škrtl o levý bok,“ řekla Červenková.  

Vzhledem k obavám, že mohl muž utrpět nějaké vnitřní zranění, přivolali policisté na místo záchranáře. Obyvatele drážního domu pak záchranáři transportovali k preventivnímu vyšetření. Zatímco dechová zkouška u jednadvacetiletého strojvedoucího vlaku měna negativní výsledek, zraněný muž zkoušku na alkohol odmítl. I bez ní ovšem bylo podle jeho stavu na první pohled jasné, že měl hodně vypito.

Jednokolejná trať byla vzhledem k prověřování okolností nehody zastavena na několik desítek minut. Sražený muž je podezřelý ze spáchání přestupku o drahách, za který mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun a dále uhrazení nákladů za zastavení provozu železnice.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR / Hasiči Železná Ruda

Štítky nehoda, kolejiště, osoba sražená vlakem, nehoda na železnici, jižní Plzeňsko, Plzeňský kraj, Nepomuk, železnice, Plzeň, České Budějovice, Srby

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Kuriózní pátrání po osobě sražené vlakem. V kolejišti zůstal ležet jen rozsypaný nákup a kšiltovka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.