Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po deštích a oblevě se vrátila zima i do západní části Šumavy, největší lyžařský areál otevře v pondělí sjezdovky

Lyžaři se konečně dočkají kvalitních sněhových podmínek i v západní části Šumavy, kterou v úvodu tohoto týdne postihly lijáky a rozsáhlá obleva. V pátek a během víkendu se ochladilo a připadlo 20 centimetrů přírodního sněhu. V provozu už jsou střediska Belveder, Alpa louka, Weissova louka a Samoty v oblasti Železné Rudy. V kombinaci se spuštěným technickým zasněžováním, umožní po pár dnech pauzy znovuotevření také největší areál Plzeňského kraje - Ski&Bike Špičák. Od pátku byly sjezdovky v areálu uzavřené a byl na ně zakázán i vstup.

Na Špičáku se podařilo připravit prakticky všechny sjezdovky, které byly k dispozici již před dvoudenními lijáky. V pondělí 10. ledna tak znovu nabídne své kompletní služby včetně lyžařské školy, servisu a občerstvení. Poprvé zahajoval Ski&Bike Špičák provoz přesně před měsícem – 10.prosince 2021. „Dá se říci, že pro nás teď už opravdu začala hlavní sezona. Hned v pondělí nabídneme několik sjezdovek a s výjimkou dvou poma vleků budou v provozu všechny ostatní, včetně čtyřsedačkové lanovky,“ říká k druhému startu do zimní sezony 2021/22 ředitel areálu Vladimír Kasík.      

Lijáky odplavily ze svahů množství sněhu na šumavském Špičáku, vstup na sjezdovky je zakázaný

Vydatné deště z pondělí a úterý vystavily dočasně stopku lyžařům na šumavském Špičáku. Za dva dny spadlo stejné množství srážek jako v průměrném úhrnu za celý leden. Bohužel místo sněžení ale jen pršelo. I přes současné ochlazení a zhruba deset...

Na otevřených sjezdovkách šumavského Špičáku aktuálně leží mezi 20 – 70 cm sněhu a areál pokračuje v zasněžování, aby postupně spustil i zbylé tratě a úseky. Od pondělí bude otevřená v celé své délce (1805 metrů) sjezdovka číslo 1 Turistická (modrá), sjezdovka číslo 2 U zalomeného s výjimkou kratších úseků největších „padáků“ (červená), horní úsek sjezdovky číslo 3 Slalomové (červená) a celá rodinná Spodní Šance (modrá). Pojede také vlek se sjezdovkou od hlavního parkoviště.

„Pro děti a začátečníky jsou pak též k dispozici vleky a tratě pod hotelem Sirotek i dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička. Do plné kapacity tak mimo uvedené úseky sjezdovek č.2 a 3 zatím chybí už jen nejprudší česká sjezdovka - černá Šance, a snowpark na Lubáku,“ dodal Karel Samec, mediální zástupce Ski&Bike Špičák. 

A dočkali se i běžkaři. Stopy pro běžkaře se začnou upravovat v neděli večer, pokračovat se bude v pondělí. Ráno už by měly být upravené trasy v okolí Gerlovy Hutě. V okolí Železné Rudy se stopy upravovaly naposledy 25. prosince. Na nedaleké Modravě už začali upravovat kratší tratě na Březník, Ptačí nádrž, Černou horu a Prameny Vltavy ve čtvrtek odpoledne.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, sjezdovky, zimní sezóna, lyžování, sněžná děla, obleva, sněhové podmínky, ochlazení, otevřené sjezdovky, lyžařské vleky, lanovka, sjezdovka, Šumava, Špičák, Železná Ruda, Alpa, Plzeňský kraj, Belveder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po deštích a oblevě se vrátila zima i do západní části Šumavy, největší lyžařský areál otevře v pondělí sjezdovky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.