Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lijáky odplavily ze svahů množství sněhu na šumavském Špičáku, vstup na sjezdovky je zakázaný

Vydatné deště z pondělí a úterý vystavily dočasně stopku lyžařům na šumavském Špičáku. Za dva dny spadlo stejné množství srážek jako v průměrném úhrnu za celý leden. Bohužel místo sněžení ale jen pršelo. I přes současné ochlazení a zhruba deset centimetrů čerstvě napadaného sněhu zatím není možné v nejbližších dnech otevřít pro lyžování největší areál v oblasti Železnorudska. Sjezdovky jsou uzavřené, je na ně zákaz vstupu a lyžovat se nebude ani o víkendu.

Sjezdovky jsou silně podmáčené, dosud se po nich valí proudy vody, takže sníh, který na ně napadl, i ten co v areálu opět začali s návratem mrazu vyrábět ve sněžných dělech, není zatím možné upravit. „Rolby by jenom vytahaly nahoru bláto a vznikla by z toho nevábná kaše, na níž se lyžovat opravdu nedá. Musíme pár dnů počkat, až vše promrzne, utáhne se. V pondělí 10. ledna bychom chtěli znovu otevřít první sjezdovky,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.  

Skipasy zdražují největší šumavská lyžařská střediska v Plzeňském kraji až o 15 procent

Zdražení skipasů od 10 do 15 procent se nevyhnou ani největší šumavská lyžařská střediska na území Plzeňského kraje. Důvodem jsou především vyšší ceny energií. Při nákupu skipasů jak už online přes e-shop nebo fyzicky na pokladnách se budou...

     

V areálu také prosí všechny lyžaře, aby nyní po sjezdovkách, které jsou pro veřejnost uzavřené a vstup je na ně zakázán, sami na vlastní pěst nelyžovali. Hrozí jim vážné úrazy kvůli kontaktu s technikou zasněžování, která je na svazích rozmístěna. Mohou také lyžemi poškodit přívodní hadice s vodou nebo elektrické kabely, což zaměstnancům střediska práci neulehčí. Naopak tím jen prodlouží termín opětovného otevření prvních sjezdovek plánovaná na začátek příštího týdne. 

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Ski&Bike Špičák, Šumava, lyžování, obleva, déšť, zákaz vstupu, uzavřen sjezdovky, sjezdovka, Špičák

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Lijáky odplavily ze svahů množství sněhu na šumavském Špičáku, vstup na sjezdovky je zakázaný  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.