Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vtipálci postříkali spícího kamaráda sprejem a zapálili mu kalhoty, policie je obvinila z ublížení na zdraví

S popáleninami v oblasti rozkroku a v péči lékařů skončil devatenáctiletý mladík, který se s kamarády vracel z koncertu domů na Horažďovicko a ve vlaku usnul. Vyvedení společníci chtěli využít příležitosti a postříkali mu kalhoty sprejem, aby to vypadalo, že se pomočil. Dalšího z výtečníků pak nenapadlo nic lepšího než škrtnout zapalovačem. Velmi nevydařený vtípek skončil nejen bolestivým zraněním, ale také obviněním z ublížení na zdraví.

Incident se stal během jízdy vlakem na trati z Českých Budějovic. Ve voze cestoval mladík z obce u Horažďovic se svými kamarády. Ve vlaku ale usnul a probudila ho až nesnesitelná bolest. Jak se záhy ukázalo, mladík se stal terčem nepovedeného vtípku devatenáctileté dívky a stejně starého kamaráda, kteří mu zapálili kalhoty. Oheň se podařilo ostatním cestujícím uhasit, mladík však utrpěl popáleniny.

„V danou chvíli si zřejmě oba hlavní aktéři ani neuvědomili, co můžou svým nezodpovědným chováním způsobit. Následky manipulace s deodorantem ve spreji a otevřeným ohněm byly fatální. Výsledek znaleckého posudku zněl jasně, mladému muži byla způsobena těžká újma na zdraví. Psychicky se bude se svým zraněním určitě vyrovnávat dlouho,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Případ si od klatovských policistů převzali jejich kolegové ze Strakonic, kteří po čtyřech měsících vyšetřování obvinili oba mladé vtipálky ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. „Svůj nepovedený žert budou zcela jistě vysvětlovat i u soudu,“ dodala Nováková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky popálený mladík, popáleniny, ublížení na zdraví, vlak, Horažďovice, policie, České Budějovice, popálenina, úraz

Vtipálci postříkali spícího kamaráda sprejem a zapálili mu kalhoty, policie je obvinila z ublížení na zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.