Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zničené anděly u kostela v Železné Rudě má na svědomí teprve osmnáctiletý mladík

Policie už zná totožnost vandala, který poničil dva osvětlené anděly v Železné Rudě. Svým jednáním způsobil škodu za bezmála 70 tisíc korun. Železnorudské celá událost velmi pobouřila a byli si jistí, že to nemohl provést nikdo z místních. Jak se ukázalo, tak měli pravdu. Mladý výtržník je totiž z Berounska.

K nepříjemné události došlo v úterý 28. prosince po jedné hodině ráno. Osmnáctiletý mladík za kostelem na Klostermannovo náměstí začal do andělů kopat, poté z místa odešel. Místním se po rozednění naskytl pohled na povalené a poničené sochy andělů. Viník, jež způsbil škody za 67 tisíc korun, dlouho neunikal.

„Policistům se operativně pátrací činností podařilo zjistit pachatele. Ve středu 29. prosince letošního roku v dopoledních hodinách ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření osmnáctiletý muž z Berounska ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ potvrdila policejní mluvčí Dana Ladmanová. Mladík se k činu přiznal. 

„Vandal, který zničil naše anděly, byl dopaden. Čeká ho trest a uhrazení škody. Podle očekávání nebyl místní. Moc děkuji každému, kdo se na dopadení pachatele podílel. Snad to byla poslední ošklivá událost nejen končícího roku, ale na hodně dlouho dopředu,“ okomentoval událost starosta Železné Rudy Filip Smola (ČSSD).

Událost vyvolala na sociálních sítích lavinu reakcí. Od smutku či nepochopení až po narážky o problematických turistech. Na Facebooku reagoval i rodák ze Šumavy a zpěvák Marek Ztracený. „Člověk může mít zkrat a nechci hned soudit. Já už se nedělal kravin, ale tohle? Jestli si chlap a máš nějaký charakter a srdce, tak si dej vývar až se probudíš a pak to naklusej dát celé do pořádku!“ neskrýval své rozhořčení.

Zatímco v Železné Rudě se dočkali spravedlnosti, Chodová Planá na dopadení zloděje dvoumetrové sochy anděla stále čeká. O toho přišli začátkem prosince, kdy sochu kolem třetí hodiny ráno odcizil neznámý lupič. Škoda je v tomto případě 20 tisíc korun.

Chodová Planá přišla o svého vánočního anděla, dvoumetrovou sochu přes noc odvezl zloděj

Zloději se v dnešní době neštítí opravdu ničeho a berou doslova vše, co jim přijde do cesty. Tentokrát neznámý lupič zaměřil svou pozornost na zhruba dva metry vysokou sochu osvětleného anděla, jenž zdobil prostor před kostelem v Chodové Plané na...

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Smola

Štítky vandalové, vánoce, anděl, Železná Ruda, Marek Ztracený, policie, okres Beroun, socha, ČSSD, Facebook

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zničené anděly u kostela v Železné Rudě má na svědomí teprve osmnáctiletý mladík  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.