Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nezletilý chlapec se v mrazu a sněžení vydal za kamarádem na kole. Bez světel a reflexních prvků velmi riskoval

Na nebezpečnou výpravu se vydal teprve čtrnáctiletý chlapec, který usedl na kolo a z malé obce u Dobřan chtěl dojet za kamarádem až do Plzně na Slovany. Na sobě a ani na kole neměl reflexní prvky, aby ho bylo za šera a při sněžení vidět. Ke všemu je navíc diabetik a musí si pravidelně aplikovat inzulin.

Mladého chlapce neodradila teplota pod nulou a ani padající sníh. Jeho hazardní jízda na neosvětleném kole a bez jakýchkoliv reflexních ochranných prvků skončila v Plzni na Valše, kde jej zastavili strážníci.

„Nejprve zkontaktovali přes sociální síť jeho kamaráda. Hned, co se od chlapce dozvěděli, že cyklista hazardér“ je diabetik a má si aplikovat dávku s inzulinem, zjistili si telefonní číslo na blízké příbuzné, u kterých byl na návštěvě a zatelefonovali jim,“ uvedla mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová. Než si pro nezodpovědného chlapce přišla babička se strýcem, čekal se strážníky ve vyhřátém služebním voze.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky policie, městská policie, Plzeň, cyklista, hazardér, chlapec, Dobřany

Nezletilý chlapec se v mrazu a sněžení vydal za kamarádem na kole. Bez světel a reflexních prvků velmi riskoval  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.