Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Davy lyžařů zatím o vánočních svátcích nedorazily na Šumavský Ski&Bike Špičák, může za to i počasí

Druhý svátek vánoční znamená ve většině horských středisek start jednoho z návštěvnicky nejsilnějších období zimní sezony. Lidé míří na hory užít si konec roku a oslavit příchod toho nového. Předchozí vánoční dny na šumavském Špičáku poznamenalo špatné počasí (pršelo), takže na Štědrý den, kdy se navíc lyžovalo jen do půl jedné, ani v sobotu se tam žádné návštěvní rekordy netrhaly.

„V sobotu naštěstí ranní déšť přešel ve sněžení, takže nám připadlo okolo 5 centimetrů přírodního sněhu. Nyní mrzne zatím i přes den, takže otevřené sjezdovky jsou ve výborné kondici,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.        

Ve středisku se podařilo také zprovoznit avizovanou sjezdovku číslo tři – Slalomovou. Neboli v místní slangu „Slalomák“, obtížnost červená, délka 1405 metrů. „Spustili jsme ji dnes ráno, leží na ní 50 cm technického sněhu a svezení po ní je parádní. K dnešku máme tak otevřeno přes 70 procent sjezdovek v areálu,“ informuje Kasík. 

Pro lyžaře je každý den v provozu skibus, který je ze vzdálenějších parkovišť (např. od hotelu Karl na Špičáckém sedle, Kaskád nebo z okolí Železné Rudy) dopraví k hlavnímu parkovišti areálu naproti hotelu Stella. Odtud už mohou sjet na lyžích po přibližovací cca 200 metrů dlouhé sjezdovce ke všem hlavním tratím a vlekům včetně čtyřsedačkové lanovky. Zpět k zastávce skibusu se dostanou vlekem a pak několik desítek metrů pěšky.

„Právě většinou na Štěpána 26. prosince a potom v další dny nám návštěvnost roste, protože hlavně rodiny v tomto čase přijíždí po Vánocích strávených doma do zdejších apartmánů a hotelů,“ dodává Kasík. Samozřejmě svoji roli sehraje vždy počasí. Obavy z předpovědi především na období posledních dvou dnů starého a začátku nového roku sice panují, ale pravda je, že žádnému z využívaných meteorologických systémů se zatím přesné predikce moc nedaří.  

Na otevřených sjezdovkách Ski&Bike Špičák stále leží v průměru 50 centimetrů sněhu. Kromě nově otevřené Slalomové se tu lyžuje na sjezdovkách Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18:30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Špičák, Ski&Bike Špičák, zimní sezóna, lanovka, Vánoce, turistický ruch, Šumava, lyže, skipasy, sjezdovka, Štědrý den, hotel, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Davy lyžařů zatím o vánočních svátcích nedorazily na Šumavský Ski&Bike Špičák, může za to i počasí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.