Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci honili prase u frekventované silnice, hasiči zase vyprošťovali kočku uvízlou v motoru automobilu

K divočákovi, který měl podle oznámení pobíhat blízko velmi frekventované komunikace poblíž OC na Rokycanské třídě v Plzni vyjížděli strážníci městské policie. V ten okamžik ještě zdaleka netušili, jak moc náročnou akci mají před sebou.

Případ oznámil muž, který v uvedené lokalitě venčil psa. Na místo okamžitě vyrazili hlídka městské policie, která se specializuje pro odchyt zvířat. „Po příjezdu zjistili, že se nejedná o prase divoké, nýbrž o prase vietnamské,“ uvedla mluvčí městské policie Veronika Kuchynková. Samice prasete utekla dírou v plotě z nedaleké soukromé zahrady.

V rozbahněném těžkém terénu se strážníci pokusili uprchlou prasnici odchytit. Zvíře ale bylo na poli doslova ve svém živlu a odchyt pomocí sítě a odchytové tyče se strážníkům nedařil. Prase bylo v převaze a pokaždé bylo rychlejší. Po několika neúspěšných pokusech dostali strážníci nápad, že se pokusí zvíře zahnat zpět do ohrady u nemovitosti, odkud uteklo. Prase se jim nakonec podařilo zahnat do ohrady. „Následně byl kontaktován majitel, aby si místo zabezpečil proti dalšímu úniku zvířete,“ dodala mluvčí městské policie.

Kozy zabloudily v Plzni k vysokoškolským kolejím, do ohrady je zaháněli strážníci

Nejrůznější zvířata se občas potulují ulicemi měst. Nikoho nepřekvapují psi nebo kočky, které se zatoulají svým majitelům. Občas se ovšem objeví i v ulicích takového velkého města jako je Plzeň, poněkud méně obvyklé zvíře. Ve čtvrtek tam totiž...

V ulicích Plzně i v samotném centru města už strážníci městské policie pomáhali odchytávat různá zvířata, která by tam nikdo nečekal. Jednalo se například o bobry, osedlaného koně bez jezdce nebo také o stádo koz, které se šly napást mimo ohradu a zabloudily až do blízkosti vysokoškolských kolejí v Plzni-Bolevci. V létě také odchytávali strážníci poníky nebo uprchlé ovce.

Netradiční akci spojenou se záchranou zvířete absolvovali v Plzni i hasiči. V Bezručově ulici v centru města vyprošťovali kočku, která uvízla v motoru jednoho zaparkovaného automobilu a bez pomoci člověka by se nedostala ven. Vzhledem k tomu, že se k nalezené a zachráněné kočce nikdo nehlásil, následně ji strážníci odvezli do Útulku pro zvířata v nouzi.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com + Městská policie

Štítky odchyt prasete, odchyt zvířat, městská policie, kočka v motoru, kočka, obecní policie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci honili prase u frekventované silnice, hasiči zase vyprošťovali kočku uvízlou v motoru automobilu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.