Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžařům se otevře oblíbený areál Velký Javor v sousedním Bavorsku až 25. prosince

Bavorský areál Velký Javor u Železné Rudy, kde lyžuje v zimě téměř polovina Čechů, zahájí svůj zimní provoz až 25. prosince. Zatím je tam sněhu dost, provozovatelé plánují otevřít tři sjezdovky. 

"Každý návštěvník, který se prokáže očkováním nebo prodělanou nemocí covid-19 obdrží nesnímatelnou pásku jako na hudebních festivalech. Pokud by ji poškodil nebo slepoval, tak dostane vysokou pokutu," uvedla  Simona Fink ze Zemského úřadu v Regenu, která vede informační centrum Bavorsko-Čechy v Plzni. U nástupů na lanovku a vleky budou všechny prostory ohraničené páskou a po celý den tam budou hlídat pracovníci areálu. "U kasy si každý s páskou na ruce může koupit pouze jeden skipas," řekla. Pracovníci budou provádět namátkové kontroly a pokutovat lidi s poškozenou páskou.

"Skiareál Grosser Arber je ideálním střediskem nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro náročnější lyžaře a skialpinisty. Pro milovníky sáňkování je tam 1200 metrů dlouhá dráha s možností zapůjčit si sáňky," uvedla Fink. Na Velkém Javoru je celkem 11,5 km sjezdovek od nejlehčích rodinných až po trať, na které se jezdí světový pohár. Sjezdovky jsou tak o tři kilometry delší než má pět kilometrů vzdálený Ski&Bike Špičák na české straně státní hranice, který je největším zimním areálem v Plzeňském kraji. Na Javoru mohou lyžaři využít také cvičnou louku s tažnými pásy a několik lyžařských škol.

Jednodenní skipas bude stát podle webu areálu pro dospělého nad 17 let 36 euro (910 Kč) , pro lyžaře nad 60 let 34 euro (860 Kč). Na nedalekém českém Špičáku vyjde celodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně 750 korun u kasy, při nákupu on-line na 712 Kč. Špičák zahájil provoz v pátek a do 17. prosince se tam lyžuje za ceny vedlejší sezony.

"Sněhu je teď v bavorské Šumavě dost i na skialpy a už jsou protažené i některé běžkařské tratě v okolí Velkého Javoru a na Bretterschachten v Bodenmaisu," doplnila Fink. V Bretterschachtenu je upraveno 31 km tratí na klasické lyžování a 27 km na bruslení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto arber.de

Štítky lyže, lyžařská střediska, hory, Velký Javor, Bavorsko, koronavirová opatření, sjezdovka, Železná Ruda, skipas, lyžař, Plzeň, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařům se otevře oblíbený areál Velký Javor v sousedním Bavorsku až 25. prosince  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.