Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zimní sezonu už zahájil šumavský Ski&Bike Špičák, přidají se další areály v oblasti Železné Rudy

Šumavský areál Ski&Bike Špičák, největší horské středisko Plzeňského kraje, zahájil v pátek ráno lyžařskou sezonu. Už týden funguje také malý vlek na spodní části nedalekého lyžařského areálu Samoty v Železné Rudě. Dnes večer začne večerním lyžováním provoz areálu nad Nad Nádražím - Belveder a Weissova louka, které budou otevřené i přes víkend. Běžecké stopy na Železnorudsku už se také protahují.

"Nad Nádražím - Belveder a Weissovna začnou vleky jezdit dnes v 18:00," uvedla Iva Juhová ze železnorudského infocentra.. Samoty, kde se od minulého pátku jezdí po celý den na 400 metrů dlouhém slalomovém kopci ve spodní části areálu, budou mít dnes také večerní lyžování.

Na Železnorudsku napadlo 20 až 30 centimetrů sněhu, přeháňky přestaly v noci na dnešek. "Protahujeme běžecké stopy na Gerlovu Huť, nad Pošťákem a Šumavskou dálnici. V lesích bude určitě kolem 20 centimetrů," uvedla Juhová.

Aktuální tepoty v oblasti jsou mírně pod nulou, sněžit by dnes nemělo. Na Špičáku je 40 centimetrů sněhu, z toho do rána připadlo 15 centimetrů přírodního. Ski&Bike zatím nabízí kombinaci horního úseku sjezdovky číslo jedna Turistické s dojezdem po dvojce U zalomeného. Až do 17. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony.

Stejně jako v jiných skiareálech se při nákupu skipasu (online nebo u kas) musí dospělý lyžař i na Špičáku prokázat potvrzeným certifikátem o očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Netýká se to dětí do 12 let. Organizované skupiny dětí a mládeže ve věku 12-18 let jako jsou školní lyžařské kurzy nebo sportovní oddíly mohou bezinfekčnost doložit i platným PCR testem účastníků kurzu/tréninku.

„Zaměstnanci areálu budou dále namátkově certifikáty kontrolovat i hlídat dodržování 1,5metrových rozestupů při nástupu na lanovku nebo ochranu dýchacích cest při jízdě lanovkou (týká se všech s výjimkou členů jedné rodiny). Pro ubytovací provozy, občerstvení, půjčovnu, servis apod. platí pak stejné hygienické podmínky jako jinde," uvedl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

"Na první den jsme opravdu velmi spokojeni. Přijelo přes 400 lyžařů," řekl odpoledne Kasík. Ve srovnání s minulými roky je to na začátek sezony, ještě k tomu v pátek, podle něj vysoké číslo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky lyžování, Špičák, Ski&Bike Špičák, zimní sezóna, lyžařské areály, Šumava, skipas, koronavirus, Železná Ruda, Belveder, Plzeňský kraj, Nad nádražím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní sezonu už zahájil šumavský Ski&Bike Špičák, přidají se další areály v oblasti Železné Rudy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.