Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zasněžené a namrzlé silnice potrápily řidiče, jeden náklaďák skončil v plotě, druhý naboural do domu

Plné ruce práce mají od rána krajští hasiči, kteří vyprošťují osobní auta z příkopů a likvidují unikající pohonné hmoty z havarovaných nákladních aut. Dopravu v celé republice komplikuje čerstvě napadaný sníh. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude v Plzeňském kraji sněžit po celý den, řidiči by proto měli jezdit s maximální opatrností.

Jízdu na zamrzlé vozovce nezvládl ve středu ráno třicetiletý muž nedaleko čerpací stanice v Draženově na Domažlicku. „Při odbočování na parkoviště dostal řidič na namrzlé vozovce s vozidlem smyk. Jel rovně a narazil do domu. Poškodil jeho střechu a zábradlí u schodů,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Škoda na nákladním vozidle činí 40 tisíc korun, na domě dalších 28 tisíc. Nikdo při nehodě nebyl zraněný, alkohol u řidiče vyloučila provedená dechová zkouška.

Kluzké vozovky a čerstvě napadaný sníh zaskočil řidiče i dnes. První případy řešili hasiči už okolo šesté hodiny ráno. Na střeše skončil například osobní automobil u Krasavců na jižním Plzeňsku. Záchranáři z místa převezli do nemocnice lehce zraněného muže. O chvilku později skončilo mimo vozovku i auto u Spáleného Poříčí a dva vozy s navijáky vyprošťovaly i vůz mezi Zbirohem a Plískovem.

V plotě neplánovaně zaparkoval i řidič nákladního vozu nedaleko Sušice

Krátce po deváté hodině vyjížděly záchranné složky také do Petrovic u Sušice, kde nákladní automobil prorazil plot. Nikdo při nehodě nepřišel k úrazu. Hasiči však museli řešit únik pohonných hmot.

Podle předpovědi ČHMÚ nás sněhové přeháňky neopustí do konce týdne. V noci na pátek očekávají meteorologové sněžení, a to zejména ve vyšších polohách, během dne by mělo být jasno až polojasno. Oblačnost začne přibývat až k večeru, kdy můžeme očekávat sněžení. Víkend bude zatažený, místy s občasnými sněhovými přeháňkami. Teploty by se přes den měly pohybovat od -2 do 3 stupňů Celsia. Od pondělí se podle meteorologů začne oteplovat, v Čechách bude místy pršet, jen na horách sněžit. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, doprava, sníh, námraza, ledovka, počasí, ČHMÚ, Plzeňský kraj, Sušice, Domažlice, Český hydrometeorologický ústav, dům, nákladní automobil, okres Domažlice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasněžené a namrzlé silnice potrápily řidiče, jeden náklaďák skončil v plotě, druhý naboural do domu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.