Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jednal a společník obchodní firmy zpronevěřil více než milion korun

Kriminalisté více než rok prověřovali případ zpronevěry, ke které došlo ve společnosti se sídlem v Domažlicích. Dostatek důkazů usvědčil čtyřiačtyřicetiletého muže z Klatov, který měl jako jednatel a společník přístup ke třem účtům společnosti. Postupně z nich pro své osobní účely odvedl přes milion korun. Nezdráhal se i více než 40 případech vybrat z bankomatů statisíce.

K případům zpronevěry docházelo podle vyšetřovatelů už od srpna 2019, kdy muž z bankovního účtu společnosti vybral pomocí platební karty částku ve výši 60 000 korun a ve druhém případě převedl na svůj soukromý účet 180 372 korun. Tím jeho řádění teprve začalo.

„Dále v měsíci únoru a březnu 2020 ve čtyřech případech provedl pomocí dvou platebních karet výběry celkem 149 400 Kč. V neoprávněných výběrech muž pokračoval a v době od konce měsíce srpna 2020 do října 2021 dvakrát vybral po 150 000 Kč. V osmatřiceti případech provedl pomocí platební karty výběry finančních hotovostí z bankomatů na různých místech v republice,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Muž provedl i platby na účet občanského hnutí i úhradu za tankování pro soukromé účely a na svůj účet převedl dalších 75 000 korun. Z dalšího účtu poškozené společnosti provedl výběr z bankomatu ve výši 13 tisíc korun.

„Obviněný měl dispoziční právo ke třem účtům společnosti, uvedené finanční obnosy muž nevykázal v účetnictví, použil je pro svoje soukromé účely a společnosti způsobil škodu v celkové výši 1 199 872 korun,“ uvedla Ladmanová a doplnila, že muž byl v době svého počínání v pracovní neschopnosti a do práce již znovu nenastoupil, nevykonával ani činnost jednatele.

„Navíc muž jednal v rozporu se zákonem o obchodních korporacích, kdy finanční prostředky společnosti použil ve svůj užitek a přisvojil si cizí věc, která mu byla svěřena a způsobil na cizím majetku větší škodu. Muž byl obviněn ze spáchání třech pokračujících přečinů zpronevěra,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky peníze, krimi, policie, zpronevěra, výběr, bankomat, Klatovy, Domažlice, platební karta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednal a společník obchodní firmy zpronevěřil více než milion korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.