Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pilsner Urquell vydraží edici lahví od přední české designérky, výtěžek půjde pro Centrum Paraple

Jubilejní desátá série uměleckých pivních lahví míří do dražby. Tématem jsou úspěšné a inspirativní ženy. Není proto divu, že se návrhu letošní edice chopila úspěšná designérka Lucie Koldová. Stejně jako v minulých letech poputuje výtěžek na pomoc Centru Paraple, jež za celou historii projektu získalo 13,5 milionu korun.

Limitovaná edice lahví vznikla v uplynulých týdnech v české sklárně Janštejn podle návrhu přední české designérky Lucie Koldové, jejíž dílo obdivují lidé u nás i za hranicemi. „Těší mě, že se mohu podílet na projektu, který spojuje dobročinnost a dvě tradiční česká řemesla – pivovarnictví a sklářství,” říká Lucie Koldová.

Letošní návrh speciálních lahví je podle jejích slov založený na ženské tajemnosti. Každá lahev bude jedinečná. Do projektu se zapojilo také deset ambasadorek. Některé z nich mohou lidé znát z televizních obrazovek i filmového plátna. Jedná se například o herečku Magdu Vašáryovou, zpěvačku Barboru Polákovou, herečku a moderátorku Terezu Kostkovou a dokumentaristka Helenu Třeštíkovou.

Český sport proslavila oštěpařka Bára Špotáková a v akademickém světě jsou osobnostmi zase rektorka Masarykovy univerzity Danuše Nerudová a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová. Inspirací pro ostatní jsou i farářka Martina Viktorie Kopecká, výčepní Martina Navrátilová a ilustrátorka Eliška Podzimková,“ vyjmenovává další ambasadorky mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář.

Lahve vznikaly v uplynulých týdnech v české sklárně Janštejn. „Sklo a pivo vždy patřily k sobě – vychlazené a načepované pivo vždy patřilo do krásné sklenice. Charitativní projekt spojuje to nejlepší, co v zemi máme – sklo, pivo a ženy,” říká Jan Rabell, majitel Sklárny Janštejn.

Stejně jako v minulých letech poskytne Pilsner Urquell celý výtěžek z dražby na pomoc Centru Paraple, které pečuje o lidi na vozíčku a jejich rodiny. Letošní aukce proběhne 9. prosince na MALL.TV.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pilsner Urquell

Štítky Pilsner Urquell, pivovar, dražba, Centrum Parable, Koldová, desing, Plzeňský Prazdroj, a. s., projekt, Lucie Koldová, Centrum Paraple, sklárna, pivo, Janštejn, Barbora Poláková, Tereza Kostková, Helena Třeštíková, Martina Navrátilová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilsner Urquell vydraží edici lahví od přední české designérky, výtěžek půjde pro Centrum Paraple  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.