Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý bezdomovec se před strážníky schovával pod auto, pak po nich požadoval odvoz domů

Čas od času potrápí plzeňské městské strážníky opilci v ulicích. Tím dalším byl jednapadesátiletý cizinec, kterého našla hlídla ležet na trávníku u tenisových kurtů v Táborské ulici. Zatímco v jiných případech podnapilé jedince naloží a odvezou na záchytku, tady měli těžší pořízení a muž se jen tak nevzdal.

Na protialkoholní záchytné stanici skončil silně opilý cizinec. Po osmé hodině večer ho tam převezli strážníci poté, co jej našli ležet na trávníku u tenisových kurtů v centru Plzně.

„Sdělil jim, že je bezdomovec, nemá kde spát a chtěl, aby si jej hlídka vzala domů. Strážníci muži vysvětlili, že to není možné a doporučili mu, kam se má o pomoc v dané situaci obrátit. Po několika marných pokusech zvednout se, začal vzdorovat. Se slovy, že se mu nikam chodit nechce, že na něj prší a je mu zima, se muž „doplazil“ k zaparkovanému autu a hlavu schoval pod vozidlo,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Při následné dechové zkoušce strážníci muži naměřili hodnotu hladiny alkoholu v dechu 2,95 promile. Vzhledem k tomu, že muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, strážníci jej transportovali k vystřízlivění na již zmíněnou záchytku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archivní foto MP Plzeň

Štítky krimi, policie, Plzeň, alkohol, záchytka, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý bezdomovec se před strážníky schovával pod auto, pak po nich požadoval odvoz domů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.