Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na stovky zaměstnanců, které propustí plzeňský Panasonic, už si brousí zuby další místní firma

O stovky kmenových zaměstnanců, které se chystá propustit od března příštího roku plzeňský výrobce televizorů Panasonic, má velký zájem vedle jiné místní firmy Daikin, také společnost Ball Beverage Packaging. Americká firma již 25 let vyrábí na Plzeňsku plně recyklovatelné hliníkové plechovky.

Nejprve hodlá nabrat 25 vysoce kvalifikovaných pracovníků pro nový výrobní závod, který vznikne v lokalitě plzeňské průmyslové zóny Borská Pole. Shodou okolností se tak stane v blízkosti továrny Panasonic, která avizovala propouštění. Společnost Ball plánuje v náboru nových zaměstnanců pokračovat v průběhu první poloviny příštího roku, kdy bude do nového provozu v Plzni hledat dalších zhruba 175 zaměstnanců.

„Určitě budeme mít zájem o kmenové zaměstnance z Panasonicu, protože jsou zvyklí do této lokality dojíždět za prací. Pokud k podobné situaci dojde i v dalších firmách, určitě oslovíme i jejich zaměstnance. Trh práce dnes trpí nedostatkem kvalifikovaných lidí na všech úrovních, a proto nabízíme dostatečně kvalitní podmínky, abychom zaujali. Stavíme také zbrusu novou a moderní výrobní halu, kde plánujeme vytvořit okolo 200 nových pracovních míst. Zároveň i dnes hledáme kolegy do našeho stávajícího podniku na výrobu recyklovatelných hliníkových plechovek v Dýšině nedaleko Ejpovic,“ říká ředitel společnosti Ball Beverage Packaging Radek Mádr.

Americká společnost Ball patří mezi přední světové výrobce hliníkových nápojových obalů s historií od roku 1880. Na Plzeňsku působí již 25 let a aktuálně zde zaměstnává 170 lidí. Společnost v únoru letošního roku oznámila, že plánuje postavit nový moderní závod v Plzni s investicí 4,5 miliardy. Provoz chce zahájit v roce 2023. Jeho stavbou jde firma naproti zvyšující se poptávce po udržitelných nápojových obalech. To mimo jiné značí, že výrobcům, ale i spotřebitelům stále více záleží na životním prostředí.

„Naším cílem do budoucna je vytváření nových stabilních pracovních míst pro vzdělané a kvalifikované zaměstnance, ideálně z Plzeňska. Vysoká kvalifikace je v našich továrnách důležitá hlavně kvůli moderním a specializovaným technologiím, na kterých je založena naše výroba. Není se ale čeho bát, každého dokážeme na jeho pozici zaučit. A díky internímu vzdělávacímu programu mohou naši lidé neustále zvyšovat své znalosti,“ doplňuje Radek Mádr s tím, že ačkoliv se termín zprovoznění nového výrobního závodu zdá ještě daleko, zájemci o práci se mohou hlásit již nyní.

Panasonic přesunul výrobu televizorů

Plzeňský Panasonic nedávno oznámil, že v reakci na klesající poptávku po televizorech přesunuje jejich výrobu televizorů do jiné země. O práci by mělo v Plzni přijít kolem 450 kmenových zaměstnanců společnosti. V továrně na Borských polích by mělo zůstat 300 až 370 lidí, kteří budou pro Panasonic vyrábět tepelná čerpadla a blu-ray přehrávače i rekordéry. O propuštěné pracovníky projevila jako první zájem firma Daikin sídlící rovněž v Plzni, která vyrábí klimatizace. Ta se aktuálně potýká s nedostatkem pracovní síly, její vedení avizovalo, že bude schopno nabídnout práci až 300 kmenovým zaměstnancům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ball BPCR

Štítky Ball, Nápojové plechovky, zaměstnanci, Panasonic, Daikin, propouštění, televizor, továrna, Plzeňský kraj, Plzeň, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stovky zaměstnanců, které propustí plzeňský Panasonic, už si brousí zuby další místní firma  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.