Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladá žena tajně porodila na ubytovně do záchodu, policie případ odložila

Kriminalisté ukončili vyšetřování případu, kdy málem přišel o život novorozenec. Dvacetiletá žena podle obyvatel ubytovny v Plzni tajila své těhotenství. Během únorové noci letošního roku pak tajně porodila do záchodové mísy. Sanitku si nechala zavolat až o několik hodin později s tím, že ji bolí břicho. Záchranáři tehdy vůbec netušili, že budou za pár minut resuscitovat malé miminko. Policie případ odložila, neboť nešlo o úmyslně spáchaný trestný čin, ale o překotný porod.

Kriminalisté se případem zabývali od 13. února letošního roku. Jednalo se o takzvaný překotný porod. Rodička však nevolala kvůli komplikacím s příchodem dítěte na svět, ale protože nebylo dobře jí samotné. Až do příjezdu na ubytovnu neměli lékaři ani ponětí, že právě porodila.

„Miminko nejevilo známky života, ale po resuscitaci se ho podařilo oživit. Ve velmi vážném stavu jsme ho převezli do nemocnice,“ uvedl tehdy Martin Brejcha z krajské záchranky. Případ si okamžitě převzala policie.

„Kriminalisté provedli celou řadu výslechů a zároveň nechali vypracovat znalecké posudky z oboru zdravotnictví, porodnictví, psychologie, psychiatrie a soudního lékařství a provedli zkoumání zajištěných stop z místa činu. Po celou dobu prověřování trestního oznámení policisté spolupracovali s pracovníky odboru sociálně právní ochrany dětí. K výkonu práv novorozence byl ustanoven opatrovník,“ vysvětluje policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Kriminalisté nakonec došli k závěru, že se v tomto případě nejednalo o podezření ze spáchání trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak. Z tohoto důvodu případ odložili.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, porod, ubytovna, policie, vyšetřování, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena tajně porodila na ubytovně do záchodu, policie případ odložila  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.