Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ohyzdný kemp s přívěsem a přístavky už zmizel z plzeňské výpadovky, zůstalo jen chemické WC a harampádí

Vybydlený obytný přívěs, obklopený ze všech stran několika stany a zakrytý obří plachtou s okénky, už nehyzdí stráň ve Vejprnické ulici na okraji Plzně. Po obyvatelích svérázného kempu, na který si stěžovali obyvatelé města, už zbyla po zásahu úředníků jen hromada harampádí, vyhaslé ohniště a opuštěná chemická toaleta. Na stavbu jako první upozornila právě redakce Plzeňské Drbny a po zveřejnění naší reportáže z místa se daly věci do pohybu.

Tábořiště vzniklo na soukromém pozemku se souhlasem jeho vlastníka. Na objektu bylo umístěno několik varovných cedulí zakazujících vstup a upozorňujících na to, že je uvnitř oploceného areálu také pes. Celá stavba se svými přístavky pak dosahovala úctyhodných rozměrů. Polehčující okolností může být jen fakt, že obyvatelé tábořiště používali chemické WC a neznečišťovali tak okolí. 

FOTOGALERIE: Squat ve Vejprnické

Úterý, 19. října 2021, 21:13

FOTOGALERIE: Squat ve Vejprnické
FOTOGALERIE: Squat ve Vejprnické

Nejprve se na místo dostavila městská policie, která ovšem neshledala nějaké pochybení. „Objekt se nachází na soukromém pozemku, který si i majitel oplotil. Není zde žádné pochybení z naší strany ani ze strany pana majitele pozemku, který je nám i PČR znám,“ reagovala na dotaz starosty obvodu Davida Procházky (ANO) ke zmíněné stavbě vedoucí obvodní služebny městské policie na Skvrňanech Eva Königová. Uskutečnila se ale ještě další kontrola, tentokrát ze stavebního úřadu příslušné městské části.

„Stavební úřad realizoval kontrolní prohlídku za účasti vlastníka pozemku, při které vlastník odstranil nepovolené oplocení. Následně vyzval vlastníka pozemku k nápravě, spočívající v odstranění přívěsu z pozemku ve lhůtě do 20. října 2021,“ uvedla mluvčí centrálního plzeňského obvodu Alena Marešová. Do případu se vložil i magistrátní odbor bezpečnosti a kriminality. Na základě toho přislíbil majitel pozemku, že ještě do 10. října přívěs odstraní, což také dodržel.

Přívěs a stany z pozemku zmizely, na místě aktuálně ještě zůstává velká plachta, lavička, na hromadě se stočeným pletivem leží dva polámané bicykly. Do stráně měli squateři zapuštěnou toaletu s chemickým záchodem. Rovněž i toto „sociální zařízení“ zůstalo na opuštěném pozemku. Lze předpokládat, že jeho majitel se postará i o odstranění těchto pozůstatků a z místa se nestane černá skládka.

Někteří Plzeňané o tábořišti žertem mluvili jako o nové možnosti dnes velmi populárního glampingu. Výraz pochází ze spojení anglických slov „glamorous“ a „camping“, což společně tvoří spojení „úžasné kempování“. Glamping je moderní trend, který nabízí milovníkům stanování luxus a komfort, na který jsou zvyklí. To ale rozhodně nebyl tento případ. 

Velmi svérázná stavba, jejímž základem je starý obytný přívěs zakrytý obrovskou plachtou s okénky, doplněný o několik stanů, vyrostla ve stráni v těsné blízkosti Vejprnické ulice na okraji Plzně. Objekt zdobí několik cedulí zakazujících vstup a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky obytný přívěs, kempování, stan, squat, glamping, pozemek, přívěs, toaleta, Plzeň, Drbna.cz, Eva König

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ohyzdný kemp s přívěsem a přístavky už zmizel z plzeňské výpadovky, zůstalo jen chemické WC a harampádí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.