Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Neposedná koza si opakovaně vyrazila na výlet, odchytit ji museli strážníci

Černá koza se stala v posledních dvou týdnech obsahem telefonátů na linku 156. Lidé ji pravidelně potkávali na Lochotíně. Tentokrát si to ale zbloudilé zvíře mašírovalo poblíž kruhového objezdu pod Bílou Horou a hrozilo, že vběhne pod kola jednoho z projíždějících vozů. Do akce tak nastoupili strážníci a odborníci ze Záchranné stanice živočichů v Plzni.

Strážníky plzeňské městské policie v posledních dvou týdnech několikrát zaměstnávala zbloudilá koza, která běhala poblíž kruhového objezdu pod Bílou Horou.  „Zpravidla ji občané viděli pohybovat se ve svahu vysokého náspu, nejednou se ale dostala do blízkosti silnice, kde se stala velkým nebezpečím pro projíždějící řidiče,“ vysvětluje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Na pomoc strážníkům s odchytem zvířete vyjížděl také zvířecí záchranář Karel Makoň. „Včera se zbloudilou kozu konečně podařilo lochotínským strážníkům s pomocí kolegů z Doubravky odchytit. Když už to vypadalo, že zvíře stojící na vysokém ochozu, obklíčené ze dvou stran strážníky, neunikne, skočilo dolů. Dopadlo na kopýtka a chtělo prchnout. Dole vyčkávající hlídka jej však  pohotově chytila a už nepustila,“ doplňuje mluvčí. Celá akce tak měla šťastný konec a žádný dvounožec ani zvíře nepřišli k úrazu. Odchycená koza je dočasně umístěna na statku Černá ovce.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, Plzeň, zvíře, odchyt, koza, Lochotín, policie, Bílá Hora, výlet, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neposedná koza si opakovaně vyrazila na výlet, odchytit ji museli strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.