Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Již po dvacáté podpoří plzeňský pivovar projekty udržitelného rozvoje, hlásit se mohou spolky i organizace

Do nového ročníku grantového programu Prazdroj lidem mohou aktuálně přihlašovat své projekty obecně prospěšné organizace a spolky. Pivovar jeho prostřednictvím úspěšného programu již 20 let podporuje komunitní život v Plzni a jeho nejbližším okolí.

Letos poprvé mohou místní organizace navíc přihlašovat své projekty také do celostátního grantového programu s názvem Na budoucnost, který otevírá možnost podpory pro rozsáhlejší i víceleté projekty. Žádosti o granty z obou programů je možné zasílat do 22. října 2021.

Prazdroj lidem se od letošního ročníku výrazněji zaměří na podporu aktivit z oblasti ochrany přírody. Půjde například o projekty z oblasti posilování odpovědnosti za životní prostředí, šetrného hospodaření s vodou a dalšími přírodními zdroji, péče o krajinu a přírodní bohatství nebo snižování množství odpadů. I nadále si ale program zachová komunitní charakter se zaměřením na oživení veřejného prostoru v Plzni a nejbližšího okolí, rozvoj místních volnočasových aktivit, ochranu kulturního dědictví a tradic nebo posílení místního cestovního ruchu.

Záleží nám na lidech a komunitách v okolí našich pivovarů, a proto jim pomáháme realizovat nápady, jak pečovat lépe o přírodní zdroje a rozvíjet veřejný prostor. Chceme být i nadále dobrými sousedy na Plzeňsku,“ říká Pavlína Kalousová, ředitelka firemních vztahů a komunikace Prazdroje.  

Tradiční program Prazdroj lidem v letošním roce doplnil nový grantový program Plzeňského Prazdroje s názvem Na budoucnost. „Neziskovým organizacím se nyní otevírá nová možnost získat podporu pro rozsáhlejší i víceleté projekty. Do nového fondu se mohou hlásit nejen projekty z regionů, kde vaříme pivo, ale z celého Česka,“ vysvětluje Pavlína Kalousová.

Grantové programy Prazdroj lidem a Na budoucnost jsou součástí nového Firemního fondu Plzeňského Prazdroje na podporu prospěšných aktivit. Odborným garantem je Nadace Partnerství.  

Žádosti o grantovou podporu z obou programů je možné podávat elektronicky až do 22. října 2021. V případě komunitního programu Prazdroj lidem prostřednictvím webu www.prazdrojlidem.cz, u nového grantového programu Na budoucnost na webu www.prazdrojnabudoucnost.cz. Odborná komise vybere vítězné projekty programu Prazdroj lidem ke konci listopadu 2021, úspěšní uchazeči o granty z programu Na budoucnost budou známi začátkem roku 2022. Podrobné informace o grantových programech jsou k dispozici na www.prazdrojlidem.cz nebo www.nadacepartnerstvi.cz.

Ohodnoť článek

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky Plzeňský Prazdroj, grantový program, Prazdroj lidem, komunitní život, projekt, Plzeň, Plzeňský Prazdroj, a. s., Nadace Partnerství, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Již po dvacáté podpoří plzeňský pivovar projekty udržitelného rozvoje, hlásit se mohou spolky i organizace  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.