Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zeppelin ovládl nebe nad Plzní, největší vzducholoď světa je delší než největší osobní Airbus

Cestu unikátní vzducholodi sledovala prostřednictvím webu FlightRadar24 více než tisícovka lidí. Kolem 11 hodin dorazil Zeppelin nad západočeskou metropoli a bylo nač se dívat. Podívejte se na fotogalerii, jak přelet vzducholodi zachytili Plzeňané a čtenáři Plzeňské Drbny.

„Jedná se o vzducholoď nové generace. Na světě je takových vzducholodí pouze šest! Navíc je jeho délka 75 metrů, což z něj činí nejdelší Zeppelin na světě! A to není vše. Jeho maximální rychlost je 125 km / h a závisí na síle a směru větru,“ uvedla společnost ZF Group.

Ačkoli se jedná obra, který je větší než Airbus, uveze na palubě 10 cestujících a dva piloty. Polovystužená konstrukce je naplněná nehořlavým heliem. Zeppelin může vystoupat až do výšky 3000 metrů, obvyklá výška při vzduchoplavbě je zhruba 300 metrů nad zemí. Domovskou základu má vzducholoď na břehu Bodamského jezera v německém Friedrichshafenu, kde kotví dva tyto unikátní exempláře. Podle letového plánu povede další cesta přes Prahu, Starou Boleslav a Jablonec nad Nisou, a to už tuto sobotu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová, čtenáři Plzeňské Drbny

Štítky Zeppelin, vzducholoď, Plzeň, aviatika, letectví, ZF Group, Airbus, Drbna.cz, Praha, Bodamské jezero, Friedrichshafen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeppelin ovládl nebe nad Plzní, největší vzducholoď světa je delší než největší osobní Airbus  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.