Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vietnamec převážel v dodávce 200 kilo hnijících mořských plodů a živé kraby

Pořádně voňavé překvapení čekalo na celníky v dodávce, kterou zastavili u Staňkova na Domažlicku. Vůz, který řídil muž vietnamské národnosti, převážel stovky kilo mořských plodů ve vyloženě nevyhovujících podmínkách. Podle spolujezdkyně měl náklad namířeno na Folmavu.

Hlídka mobilního dohledu Celní správy zastavila vůz na silnici I/26 u Staňkova. Když přikročili blíže k vozu ucítili siný zápach. Po otevření dveří nákladového prostoru spatřili celkem 20 polystyrenových krabic o hmotnosti zhruba 200 kilo.

„Kontrolou byly zjištěny krabice obsahující volně ložené syrové i živé mořské živočichy a jejich části. Teplota v nákladovém prostoru byla naměřena podstatně vyšší, než je přípustné a z toho důvodu nešlo vyloučit kontaminaci zboží,“ uvedla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Hlídka předala případ Krajské veterinární správě pro Plzeňská kraj. Ta potvrdila, že došlo k pochybení a řidič náklad převážel v nevyhovujících podmínkách. S podobnou situací se celníci setkali letos v červenci, kdy opět zastavili řidiče vietnamské národnosti v obci Babylon. Tehdy panovalo letní počasí a teploty stoupaly ke třicítce. Muž však převážel asi 200 kilo masa v autě bez chladícího zařízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky Celní správa, Domažlice, kontrola, mořské plody, hygiena, okres Domažlice, Plzeňský kraj, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vietnamec převážel v dodávce 200 kilo hnijících mořských plodů a živé kraby  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.