Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrusu nový herní prvek se zřítil k zemi, podle místních jde o amatérsky smontovanou konstrukci

Ještě před slavnostním otevřením už musí v revitalizovaném vnitrobloku Krašovská řešit první problémy. K zemi se zřítil nový herní prvek a jen s velkým štěstím nikdo nepřišel k úrazu. Svědek redakci vypověděl, že si chvilku před nehodou hrála na místě jeho tří a půl letá dcera, a to přímo pod masivní trubkou, která se pár minut poté zřítila.

„Pod dohledem manželky si dcera minutu před pádem hrála přímo pod trubkou, která spadla a málem jí rozsekla hlavu. Neváhal jsem a okamžitě ohlásil vše na policii a po chvilce i hasičům. Až do jejich příjezdu jsme se snažili děti držet mimo hřiště,“ popisuje muž, který si nepřál uvést jméno, ale redakce ho zná.

Hasiče po příjezdu také upozornil, že je konstrukce houpačky utržená a hrozí další pád. Nakonec se musela rozebrat. Celou věcí se již zabývá také radnice, která kontaktovala firmu, jež hřiště zhotovila. „Prostor si převzali za účelem jeho zabezpečení a následné demontáže, odvozu a uložení konstrukce ve vlastních prostorách. Prvky dětského hřiště budou na náklady zhotovitele podrobeny odbornému zkoumání, aby byla zjištěna příčina poškození a pádu konstrukce,“ vysvětlila starostka Helena Řežábová s tím, že zhotovitel přislíbil, že bude obvod informovat o demontáži i zabezpečení místa.

O události informovala radnice na svých webových stránkách i na sociálních sítích, kde lidé okamžitě reagovali, že houpačka zkrátka nezvládla váhový limit, když se na ní zavěsilo více teenagerů. Objevily se také názory o špatné instalaci celého prvku, který musí přeci jen něco vydržet. Musí být dimenzované na extrémní zatížení a podléhají přísným normám.

„Trubky držely pohromadě pouze objímkami zajištěné dvěma šrouby. Průměr patek navíc neodpovídal průměru trubky s nekvalitními sváry na patce konstrukce. Nedomyšlená a nevyprojektovaná dynamická zátěž prvků, asi předpokládaná pouze výpočtem statického zatížení. Udivuje mě amatérismus celé konstrukce a její smontování. Doufám, že celá záležitost bude opravdu důkladně dořešena,“ uvedl muž, který se pohybuje v technické oblasti.

Vnitroblok v Krašovské má za sebou kompletní revitalizaci, která začala v roce 2019 a skončila na konci letošních prázdnin s tím, že se v místě aktuálně ještě odstraňují drobné vady a nedodělky. Kromě rozsáhlých parkových úprav bylo její součástí i vytvoření řady herních prvků pro děti i teenagery, multifunkčního sportoviště s umělým povrchem, cvičební soustavy pro seniory, psího hřiště a také kavárny s posezením. Slavnostní otevření je naplánované na úterý 21. září, kdy místním zahraje například populární písničkář Pokáč a mnozí další.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto čtenář Plzeňské Drbny

Štítky Plzeň, dětské hřiště, nehoda, Krašovská, policie, trubka, Helena Řežábová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrusu nový herní prvek se zřítil k zemi, podle místních jde o amatérsky smontovanou konstrukci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.