Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SK Radbuza slaví 110 let od svého založení, spolek připravil pro fanoušky soutěžní stezku

Kulaté výročí chce plzeňský sportovní klub oslavit veřejnou stezkou podél řeky Radbuzy. Na zájemce čeká 45 zastavení se soutěžními otázkami spojenými s vodou, vodními sporty a se spolkem SK Radbuza.

„Chtěli jsme si nějak připomenout významné výročí od našeho založení, ale opatření kolem pandemie koronaviru pořádání hromadných akcí znemožňovala. Rozhodli jsme se proto využít moderní technologie, tedy mobilní telefony, prostřednictvím kterých si mohou zájemci vyzkoušet svoje znalosti, ale také si udělat pěknou procházku podél řeky až do Škodalandu,“ vysvětluje Luboš Ibrmajer, prezident spolku SK Radbuza. Stezku s otázkami mohou lidé navštívit až do konce září.

Na sobotu 2. října 2021 připravil spolek SK Radbuza tradiční akci - 42. ročník plaveckých závodů - Velká cena města Plzně.

„Vítáme každou aktivitu, která přiměje lidi vyrazit ven a také se dozvědět nějaké zajímavé informace formou kvízu. Spolek SK Radbuza náš obvod dlouhodobě podporuje a jsme rádi, že o plavání a vůbec vodní sporty je zájem,“ pochvaluje si starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka (ANO).

Na stezku lze nastoupit u Wilsonova mostu za klubem 21 a pak podél řeky jít až k Doudlevecké lávce, kde se přejde na druhý břeh a v Doudlevcích se pak směřovat přes Borský park až do Škodalandu. Soutěžní letáky s QR kódem jsou většinou umístěny na stromech nebo sloupech veřejného osvětlení.

„Mám radost z nápadu, který spojuje aktivní pohyb s procvičením paměti, ještě větší radost mi dělá, že stezka končí v multifunkčním areálu Škodaland, kde je k dispozici občerstvení a také další aktivity pro rodiny s dětmi,“ doplňuje první místostarosta Petr Baloun (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto SK Radbuza Plzeň

Štítky SK Radbuza, výročí, stezka, Plzeň, vodní sporty, Radbuza, pandemie covidu-19, ANO 2011, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SK Radbuza slaví 110 let od svého založení, spolek připravil pro fanoušky soutěžní stezku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.