Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Správa železnic vybaví 12 nádraží novým mobiliářem, první přijdou na řadu Horažďovice

Na několika tuzemských nádražích brzy přibude nový mobiliář. Správa železnic (SŽ) vybrala celkem 12 nádraží, kde ho během října osadí. Jako první přijdou na řadu Horažďovice, kde byla před nedávnem dokončena oprava výpravní budovy. V budoucnu bude SŽ vybavovat i další nádraží. S dodavatelem uzavřela smlouvu na čtyři roky za téměř 200 milionů korun.

„Nový mobiliář představuje posun v pohledu na vybavení našich nádraží. Jeho jednotlivé prvky splňují nejen vysokou kvalitu technického i estetického zpracování, ale také požadavky na designovou příbuznost,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Uzavřená rámcová dohoda na mobiliář pro železniční stanice a zastávky zahrnuje dodávky nových lavic, nádob na odpadky, vývěsek, informačních panelů a stojanů na kola. Od října přibude nový mobiliář také na pražském Veleslavíně, v Karlových Varech dolním nádraží, Ústí nad Labem hlavní nádraží, Trutnově, Jablonné v Podještědí, Březové nad Svitavou, Skalicí nad Svitavou, Zaječí, Rájec-Jestřebí, Ostrava-Kunčice a ve Frýdku-Místku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Správa železnic

Štítky nádraží, doprava, mobiliář, Horažďovice, Správa železnic, nábytek, Správa železniční dopravní cesty, Jiří Svoboda, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Veleslavín, Trutnov, Jablonné v Podještědí, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic vybaví 12 nádraží novým mobiliářem, první přijdou na řadu Horažďovice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.