Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezdomovec nemohl usnout kvůli upovídanému kamarádovi, tak ho napadl s nožem v ruce

Nejdříve hádky a pak rvačka. Tak dopadl spor mezi dvěma muži, kteří živořili v provizorní osadě bezdomovců v plzeňské části Lobzy. Třiačtyřicetiletému agresorovi po jedné slovní přestřelce ruply nervy a vstoupil do stanu druhého muže. Nejprve se ho snažil násilím dostat ven, pak vytáhl nůž.

Vyřizování sporů mezi dvěma bezdomovci skončilo pořezanou rukou jednoho z nich. Neshody měli muži mezi sebou už dříve, podle serveru Krimi Plzeň útočníkovi vadilo, že se kvůli opilému a hlučnému muži nevyspal. Vše mělo vygradovat hádkou a později napadením.

„Bez předchozího pozvání agresor vstoupil do jednoho ze stanů, kde se nacházel poškozený, a to za účelem fyzického vyřízení nejasností mezi nimi. Nejprve se agresor dožadoval toho, aby poškozený vyšel ven ze stanu, což odmítl. Poté se ho agresor snažil vytáhnout ven za oděv, ale to se mu též nepodařilo,“ popisuje události policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Do třetice vytáhl útočník nůž s 30 centimetrovou čepelí a proti muži se několikrát rozmáchl. Napadený se snažil výpady vykrývat rukama, přičemž se o zbraň pořezal. Jeho zranění si vyžádala ošetření v nemocnici.

„Přivolaní policisté na místě pachatele zadrželi. Ohledně posouzení právní kvalifikace takového jednání kriminalisté dospěli k závěru, že se trestně stíhaný třiačtyřicetiletý muž neoprávněným vstupem do stanu poškozeného dopustil trestného činu porušování domovní svobody a následným útokem se zbraní, který byl vedený proti poškozenému, se muž dopustil zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Plzeňští kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, napadení, nůž, bezdomovec, Plzeň, stan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec nemohl usnout kvůli upovídanému kamarádovi, tak ho napadl s nožem v ruce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.