Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet míst pro hazardní hry v Plzni nesmí překročit 100 provozoven

Nová pravidla pro regulaci hazardu má město Plzeň. Počet míst ve městě, kde jsou povoleny hazardní hry, nesmí překročit 100 herních míst. Z některých prostor hazard zmizel a už se tam nevrátí, někde jinde by se měl zase objevit.

„Díky této úpravě získalo město kontrolu nad počtem herních prostor na svém území a zamezilo tak nekontrolovatelnému nárůstu nových herních prostor na území města mimo povolených lokalit. Současně byl vyhláškou stanoven maximální počet herních míst, na nichž bylo na území města Plzně provozování hazardních her povoleno, a to v počtu 100 herních míst,“ upřesnil vedoucí Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Aleš Průša.

V současné době některá herní místa, která splňovala všechna potřebná kritéria a byla zařazena ve stávající vyhlášce, v průběhu její účinnosti zanikla. Stalo se tak zejména z důvodu nesplnění technických požadavků kladených novým zákonem a nezískali tak příslušné povolení. Rovněž se objevily nové žádosti o vznik nových herních prostor.

Cílem změny vyhlášky je tady stanovit pevná pravidla pro provoz hazardních her na území města Plzně, upravit počet herních míst tak, aby z ní byla vyřazena ta místa, kde provozovatelé vyjádřili svoji vůli zde již hazardní hry neprovozovat. A také místa, na nichž již nelze dle příslušného platného povolení vydaného dle zákona o hazardních hrách provozovat hazardní hru. Naopak se doplní nová místa, kde provozovatelé vyjádřili svůj zájem hazardní hru provozovat a vyhovují všem kritériím, které si město ve vyhlášce stanovilo.

Místa, kde bude možné provozovat hazardní hry se nesmí nacházet v chráněné budově, nebudou v docházkové vzdálenosti 100 metrů od škol a školských zařízení s tím, že docházková vzdálenost bude měřena od vchodu budovy školy, či školského zařízení ke vchodu budovy, v níž bude možné provozovat hazardní hry.

V případě, že by počet žádostí o zařazení nových herních míst, při zohlednění zaniklých herních míst, překročil v součtu s do té doby povolenými herními místy celkový maximální počet 100 herních míst, bylo by pro výběr nových herních míst, byla by dalším určujícím kritériem docházková vzdálenost herního místa od školních zařízení. To znamená, že při výběru by se preferovala herní místa co nejvíce vzdálená od školy či školského zařízení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky hazard, herny, hazardní hra, vyhláška, herní místa, Plzeň, školské zařízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet míst pro hazardní hry v Plzni nesmí překročit 100 provozoven  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.