Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silné bouřky hrozí v části Čech v sobotu večer a v noci na neděli

A je to tady zase. V části Čech, zejména ve středním pásu území, hrozí v sobotu večer a v noci na neděli silné bouřky s přívalovými srážkami až 40 milimetrů. Nárazy větru podle meteorologů mohou dosahovat kolem až 75 kilometrů za hodinu. Vyplývá to z výstrahy, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Varování s nízkým stupněm nebezpečí platí od sobotních 20:00 do nedělních 03:00 pro Prahu, celý Středočeský a Jihočeský kraj a pro části Plzeňského, Libereckého a Královéhradeckém kraje a pro část Vysočiny.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod," uvedli meteorologové. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. ČHMÚ upozorňuje na to, že je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Řidičům doporučuje v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky bouřka, čhmú, předpověď počasí, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silné bouřky hrozí v části Čech v sobotu večer a v noci na neděli  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.