Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dívka po pádu ze skály skončila ve vodě, život jí zachránil dvanáctiletý kamarád

Teprve čtrnáctiletá dívka se zřítila ze skalky do Košuteckého jezírka v Plzni. Při pádu se nešťastně udeřila o kameny a zůstala nehybně ležet na hladině. Naštěstí si jí všiml o dva roky mladší kamarád a okamžitě ji běžel na pomoc.

Mladá dívka spadla ze zhruba třímetrové výšky, její výkřik naštěstí uslyšel dvanáctiletý chlapec. „Dívky mladší kamarád seběhl k vodě a bez ohledu na možné ohrožení vlastního zdraví, začal kamarádku vytahovat z vody. To uviděl nedaleko se pohybující třiapadesátiletý muž a bleskurychle přispěchal statečnému mladíkovi na pomoc. Společnými silami dívenku bezpečně vytáhli na břeh, přičemž se okamžitě snažili dívku přivést k vědomí,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Nakonec se jim podařilo dívku probrat. Přivolaní záchranáři si ji pak převzali do své péče. Policisté na místě vyloučili, že by děvče někdo ze skály strčil. „Díky pohotové reakci statečného chlapce i druhého zachránce, nepochybně zachránili život mladé slečně a zabránili tak závažným následkům. Oběma patří veliké poděkování nejen ze strany policistů,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa veřejného statku města Plzně

Štítky Plzeň, nehoda, pád, záchrana, policie, Košutecké jezírko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka po pádu ze skály skončila ve vodě, život jí zachránil dvanáctiletý kamarád  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.