Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči večer evakuovali dětský tábor u Plánice na Klatovsku, hrozilo jeho zaplavení

Hasiči z Klatov, Kolince a z Plánice vyjížděli dnes před sedmou hodinou večer k zásahu do okolí Plánice na Klatovsku, kde měli nahlášeno, že tam v důsledku silných lijáků přetékala u Křížovic hráz místního rybníka. Následně evakuovali z nebezpečného místa jeden dětský tábor, který ohrožovala voda.

U přetékající hráze rybníka hasiči zjistili, že voda už naštěstí opadá. V Plánici přesto preventivně jeden dům obložili pytli s pískem, aby zabránili případnému průniku vody do objektu. Pokračovali dál do obce Újezd, kde se nacházel dětský tábor.

„Tento tábor nejprve hasiči posunuli z místa potenciálního ohrožení. Následně bylo rozhodnuto o tom, že se děti i vedoucí musí evakuovat do bezpečí zbrojnice jednotky dobrovolných hasičů. Tam zůstanou až do pátku. Pak se rozhodne, jak se bude dál pokračovat. Evakuace se týkala 20 dětí a 8 dospělých osob,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.   

Srážky dnes byly v Plzeňském kraji mírnější než v předchozích dvou dnech. Také hasiči absolvovali méně zásahů, při nichž likvidovali popadané stromy nebo čerpali vodu. Zásahů charakterizovaných jako technická pomoc dnes hasiči v celém kraji ukončili zhruba 30. Navečer například odstraňovali spadlý strom v Němčicích na Klatovsku nebo v Plzni, ve Vodním Újezdu na Plzeňsku čerpali vodu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK

Štítky hasiči, zásah, voda, dětský tábor, evakuace, Plánice, okres Klatovy, Klatovy, Kolinec, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči večer evakuovali dětský tábor u Plánice na Klatovsku, hrozilo jeho zaplavení  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.