Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hladiny řek v Plzeňském kraji klesají, druhý stupeň je jen na Klabavě

Hladiny řek v Plzeňském kraji zvolna klesají. Zatímco ještě v pátek na Úslavě a Klabavě platil třetí povodňový stupeň, dnes ráno se už řeky vracejí k normálu. Druhý povodňový stupeň je pouze na Klabavě v Nové Huti a na odtoku z nádrže Klabava. Zvýšenou hladinu má ještě Berounka nebo Úhlava, vyplývá z údajů Povodí Vltavy.

Silné deště ve čtvrtek a pátek zvedly hladiny zejména na přítocích Berounky. Na Úhlavě, Úslavě a Klabavě se ale velká voda většinou rychle přežene. První stupeň je ještě v Přešticích a Štěnovicích na Úhlavě a ve Ždírci na Úslavě. Hladina Berounky ještě v noci na dnešek stoupala a na třech místech dosáhla prvního stupně. Vzestup hladiny se už ale zastavil a pokud nezačne opět intenzivně pršet, měly by se toky vracet k normálu.

Podle předpovědi meteorologů by dnes silnější srážky v Plzeňském kraji neměly hrozit. Přeháňky očekávají meteorologové až v neděli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky hladiny řek, povodňový stupeň, zvýšená hladiny, přívalové lijáky, Klabava, Plzeňský kraj, Berounka, Úhlava, Úslava, Povodí Vltavy (státní podnik), Nová Huť, Přeštice, Štěnovice, Ždírec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladiny řek v Plzeňském kraji klesají, druhý stupeň je jen na Klabavě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.