Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vietnamec v horku převážel 200 kilo masa, chladící zařízení v autě neměl

Cesta masa na pult v obchodě nebo rovnou na náš talíř je různorodá. O tom se přesvědčili i plzeňští celníci, kteří zastavili v Babylonu na Domažlicku dodávku, kterou řídil muž vietnamské národnosti. V nákladovém prostoru auta, které rozhodně nedisponovalo chladícím zařízením, nalezli dva metráky syrového i tepelně zpracovaného masa.

„Pocitová teplota ve vozidle odpovídala venkovní teplotě, která byla v tu chvíli asi 25°C. Hlídka následně kontaktovala Krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá,“ uvedla Marcela Kašparová tisková mluvčí ČÚ pro Plzeňský kraj.

Tento případ nebyl jediným úspěšným záchytem celníků. O pár dní dříve zadrželi přes 1600 kusů zboží. Ve valné většině se jednalo o oblečení, galanterii, parfémy a hodinky. Celková prodejní hodnota výrobků činila bezmála čtyři miliony korun.

„Pozornosti celníků neunikla ani přeprava téměř 1 300 litrů piva bez dokladů prokazující zdanění, dále bezmála 30 000 kusů cigaret značených v rozporu se zákonem a také ve dvou případech nedovolená přeprava menšího množství omamných a psychotropních látek,“ dodala Kašparová. Veškeré zboží celníci převezli do skladů Celní správy ČR a případem se budou dále zabývat ve správním řízení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky Celní správa, padělky, cigarety, alkohol, maso, okres Domažlice, Babylon, Plzeňský kraj, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vietnamec v horku převážel 200 kilo masa, chladící zařízení v autě neměl  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.