Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Klasickou úřední desku vyměnilo město za přehlednější elektronickou

Méně papírování a lepší přehled. To jsou hlavní výhody elektronické úřední desky, která funguje jako velký dotykový panel. Lidé na něm naleznou kromě důležitých dokumentů také data z meteostanic na území Plzně. V neposlední řadě chce město novou elektronickou desku využít i k propagaci svých projektů.

Od nové elektronické desky si město slibuje zjednodušení procesu zveřejňování dokumentů i menší produkci papíru. Novou desku najdou lidé ve Škroupově ulici 5.

„Elektronické úřední desky začala pořizovat v poslední době města napříč Českou republikou, a to díky legislativě, která toto umožňuje. Jsem velmi rád, že nabídneme i my tento moderní systém, jenž zjednoduší celý proces. Materiály určené ke zveřejnění budou mnohem přehlednější, orientace v nich bude snazší,“ vysvětluje primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

Město zakoupilo dva kusy interaktivních panelů, na kterých zájemci najdou všechny dokumenty, které podléhají zveřejnění. Rozdělené je to stejně jako když si najdete dálkový přístup na webu města.

„Velikost panelů je 55 palců, připojeny jsou na optickou síť města, celkové pořizovací náklady činily 170 tisíc korun, software zajistila naše Správa informačních technologií města Plzně,“ doplnil radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola (ANO).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Plzně

Štítky Plzeň, úřední deska, Smart Cities, dokumenty, Česko, Martin Baxa, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klasickou úřední desku vyměnilo město za přehlednější elektronickou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.