Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Západočeská univerzita oslaví své kulaté výročí stylově, zahrát ji přijede i skupina Tata Bojs

Je to už třicet let, kdy spojením Vysoké školy strojní a elektrotechnické a Pedagogické fakulty v Plzni, vznikla Západočeská univerzita. Své kulaté výročí si připomene v září během Dne kampusu. V univerzitním areálu vyrostou hned tři scény, kde se vystřídají studentské i profesionální kapely, vrcholem oslav bude vystoupení kapely Tata Bojs, která si nedávno odnesla prestižní ceny Anděl.

Středobodem oslav se stane Den v kampusu, který se uskuteční v úterý 21. září. „Půjde o festival se vším všudy. V univerzitním areálu vyrostou hned tři scény – nejmenší z nich bude určena pro slam poetry a návštěvníci ji najdou ve vnitrobloku Fakulty strojní,“ vysvětluje mluvčí univerzity Šárka Stará. Na dalších dvou hudebních scénách, u zikkuratu vedle Sutnarky a před Fakultou elektrotechnickou, se budou střídat profesionální i studentské kapely. Hlavní scéna bude od 20 hodin patřit kapele úspěšné kapele Tata Bojs.

„Západočeská univerzita zásadním způsobem přispívá k prosperitě a atraktivitě města Plzně a Plzeňského kraje. Třicet let univerzity proto chceme oslavit jak s našimi studenty, absolventy a partnery, tak s veřejností. Těší nás, když lidé univerzitu sledují, vědí o jejích aktivitách a především ji berou za svou, jako významnou instituci, která dělá z Plzně univerzitní město. Proto všechny zveme, aby s námi přišli třicetiny oslavit,“ říká rektor ZČU Miroslav Holeček.

Narozeninovým festivalem zahájí univerzita i nový akademický rok. Na studenty prvních ročníků bude čekat nabitý program plný prohlídek a dalších akcí. Den kampusu doprovodí také tradiční neformální setkání Pivo s rektorem.

Zajímavé milníky v historii univerzity představí nová kniha, který vyjde během září. Zpracována bude formou komiksových příběhů, které hravou formou odvypráví příběhy a úspěchy jednotlivých fakult a výzkumných center. Nikoho nepřekvapí, že ilustrací se chopí studenti Sutnarky.

„Rok 2021 je však pro Západočeskou univerzitu také rokem, kdy s novým strategickým záměrem vstupuje do dalšího pětiletého období 2021–2025. Chceme posílit interdisciplinaritu ve vzdělávání a tvůrčí činnosti, protože právě v propojení a spolupráci oborů spočívá naše velká síla, kterou chceme do budoucna ještě znásobit. Mezi naše priority rovněž patří propojování vzdělávání a tvůrčí činnosti s praxí. Mimořádně chceme posílit spolupráci se zahraničím, především s Bavorskem,“ dodal Holeček.

Tento záměr chtějí posílit také v Karlovarském kraji, kde univerzita funguje jako jediná veřejná vysoká škola v regionu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky ZČU, výročí, oslavy, historie, vzdělání, koncert, festival, Západočeská univerzita v Plzni, hudební skupina, Tata Bojs, univerzita, Plzeň, Ceny Anděl, Miroslav Holeček, Bavorsko, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západočeská univerzita oslaví své kulaté výročí stylově, zahrát ji přijede i skupina Tata Bojs  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.