Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Už i psi mají svoji knihovnu, místo regálů s četbou jde o krabici plnou klacků

Dřevěná krabice a v ní klacky různých velikostí, tvarů i všech stadií rozkousanosti. Bedýnka v Borském parku v Plzni má na sobě velký nápis "klackoknihovna“ a skutečně je naplněna až po okraj. S nápadem přišel mladý pár, který se inspiroval v zahraničí.

Milují vaši psi kousání klacíků, ale jste moc líní jim je hledat? Pak je klackoknihovna právě pro vás! Bedýnku umístili do Borského parku Míša a Míša. Tak si totiž říká dvojice na sociální síti Instagram, kde primárně najdete fotky s tipy na výlety po okolí.  V Plzni je taková bedýnka vůbec tou první v Česku. Nápad ale přišel z Ameriky, kde těmto psím knihovnám říkají stick library.

Krabici najdou lidé hned u vstupu do parku. Z nabídky si pak vyberou ideální velikost klacíku pro svého čtyřnohého parťáka. Nutno poznamenat, že návratnost je zjevně ohromná, protože je výběr velmi pestrý.

„Přidala jsem do klackoknihovny nějaké nové tituly, tak se těším, že tam příště najdu také něco nového,“ píše na Instagramu jedna z pejskařek. „Takové nápady mě děsně baví. Přijde mi, že v nich jde spíš o takovou lidskou soudržnost, a to je super,“ chválí na sociálních sítích hrdá majitelka čtyřnohého chlupáče. Na místě se zastavil i další z Plzeňanů. „Je to vtipné, škoda, že mého psa klacky vůbec nezajímají,“ konstatoval a alespoň si na místě udělal fotku.

Jako vždy se i najdou odpůrci. Jedni hádají, že bedýnku využijí spíše bezdomovci jako snadný přístup ke dřevu na podpal. Druzí poukazují na to, že je pro pejska zdravější a bezpečnější obyčejný tenisák. „Je krásné, že lidi mají nápady a chtějí dělat radost, ale já vám nevím. Klacek není nejvhodnější hračka,“ píše jedna z diskutujících. Tak kdoví, třeba brzy přibude nová krabice s nápisem "míčkoknihovna".

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky pes, pejskaři, klackoknihovna, Borský park, Plzeň, knihovna, Instagram, regál, Česko, Amerika, nápis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už i psi mají svoji knihovnu, místo regálů s četbou jde o krabici plnou klacků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.