Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Testy za neděli odhalily v kraji 34 nových případů koronaviru, nejméně od listopadu

Pandemie v Plzeňském kraji nadále oslabuje, za neděli zjistili hygienici 34 nových případů nákazy covidem. Je to nejnižší přírůstek od loňského listopadu. O víkendech se ale také méně testuje. V minulém týdnu se podařilo proočkovat čtyři tisíce dávek vakcíny. Dodávky vakcín pro praktické lékaře minulý týden nedorazily, přijít by měly v následujících dnech.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 4138 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 91 098 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (1432), následuje Klatovsko (677), severní Plzeňsko (555), jižní Plzeňsko (464), Domažlicko (416), Tachovsko (318) a Rokycansko (276)

V nemocnicích v kraji se mírně uvolňují lůžka pro covidové pacienty. Podle dnešních informací ministerstva je k dispozici 489 z 1478 standardních lůžek s kyslíkem, z toho pro covidové pacienty je volných 175. Intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací nebo s neinvazivní ventilací je volných 18 ze 155, pro covidové pacienty je volných sedm. K dispozici jsou dva z pěti přístrojů ECMO pro podporu mimotělního oběhu pro nejvážněji nemocné.

I o víkendu pokračovalo očkování proti koronaviru. Dosud se v kraji spotřebovalo 114 024 dávek vakcín.

„Minulý týden se nám opakovaně podařilo překročit hranici čtyř tisíc aplikací vakcíny za den. Rekord byl 4 385 dávek. Kompletně bylo očkování dvěma dávkami ukončeno u 38 198 osob. Většinu očkovaných tvoří nadále senioři a pak chronicky nemocní. Velkokapacitní očkovací centrum fungovalo od čtvrtka do neděle. Provoz je hodnocen jako bezproblémový. Nejvíce se v kraji používá vakcína Comirnaty od Pfizer/BioNTech. Pro praktické lékaře v minulém týdnu vakcíny z centra nedorazily a přijdou až tento týden“, shrnul krajský koordinátor očkování Robin Šín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, vakcína, pacient, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Klatovy, Robin Šín, Pfizer, BioNTech, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy za neděli odhalily v kraji 34 nových případů koronaviru, nejméně od listopadu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.