Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdravotní stav týrané fenky se pomalu zlepšuje, vyhráno ještě zdaleka nemá

Drobnou černou fenku nalezla náhodná kolemjdoucí u popelnic v Beňovech na Klatovsku. Když přišla blíže, spatřila zuboženého a velmi pohublého psa, kterému místy chyběla srst. Nejhorší pohled se naskytl na samotný čumák, který byl omotaný lepící páskou. Mladá fenka dostala jméno Nelinka a nyní v péči Miloslavy Šeflové z místního útulku. Mokvající rány se úspěšně hojí, kvůli poškozenému žaludku musí ale zvíře krmit velmi opatrně. Je to však velká bojovnice a znovu se z ní stává veselá psí slečna.

„Proč si někdo pořizuje živého tvora, když k němu nemá cit? Co je to za člověka, který dovede takto ublížit. Nelinka je úžasná a mazlivá fenka, která si nezasloužila takové zacházení. Má má obrovskou snahu a bude z ní opět veselá a suprová psí slečna,“ popisuje vedoucí útulku v Klatovech na sociálních sítích, kam i nahrává fotky. Z nich je jasně znát, že se pes pomalu dává opět dohromady.

Fence jsou odhadem tři až pět let. U kontejnerů ji nalezla jedna z obyvatelek obce Beňovy. Veterinář hned poznal, že byla zanedbávaná dlouhodobě.

„Měla na sobě mnoho mokvajících ran a srst vyžranou od blech. Nyní ji léčíme. Krmit ji musíme po dvou hodinách. Je to podobné, jako když se krmí štěně. Jinak by to nezvládla. Byla silně dehydrovaná a podvyživená. Teď se její stav zlepšuje a rány se krásně hojí,“ popsala nám vedoucí útulku Nelčiny pokroky.

Mokvající rány jsou nadobro pryč. Na sto procent ale vyhráno ještě není. Fenka má špatný žaludek, a tak se musí opatrně krmit. Krátce po zveřejnění jejího příběhu volalo do útulku mnoho pejskařů se zájmem o adopci.

„Ozvalo se strašně moc lidí ze všech koutů republiky. Byli tam zájemci ze Zlína, Frýdku Místku i Prahy. Každému ale vysvětluji, že chci, aby byla poblíž a já ji mohla kontrolovat,“ dodává Šeflová.

Majitele psa se podařilo velmi rychle zjistit a případ si už převzala policie. „Případ prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat," potvrdila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miloslava Šeflová

Štítky krimi, policie, týrání, Klatovy, pes, okres Klatovy, Beňov, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenka Tománková

Proč už dávno nejsou tito palidi, hnusné vředy na tváři společnost, daleko více a přísněji trestáni. Kolik utrpení musí ještě psi a jiná zvířata vytrpět (krávy, ovce, slepice, vepři, koně, kočky, atd). Hrozně mě štve moje bezmocnost, a taky to, že i když kompetentní úřady ví o týrání, nejsou schopni okamžitě zasáhnout, a vymlouvají se na nějaké nesmyslné zákony, a čekají, až ty zvířata, chudáčci umřou. Je mi z některých lidí na zvracení.

Středa, 7. dubna 2021, 21:17Odpovědět

Zdravotní stav týrané fenky se pomalu zlepšuje, vyhráno ještě zdaleka nemá  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.