Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekordní úspěch potravinové sbírky, lidé přinesli přes dvě tuny darů pro potřebné

Díky štědrým dárcům si mohou i ti méně šťastní užít Velikonoce s voňavým mazancem nebo beránkem. Potravinovou sbírku už po několikáté zorganizoval Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Dary putují především k samoživitelům nebo vícečetným rodinám, které mají hluboko do kapsy.

Přísady na pečení, trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Asi tak by se dala shrnout hromada darů, které lidé přinesli. Balíčky putovaly do azylových domů nebo například ke klientům sociálního bydlení.

„Ohlas sbírky byl v této těžké době ohromující, dárci zaplnili celou jednu velkou zasedací místnost. Děkuji jejím organizátorům a věřím, že si potřební budou moci dopřát díky těmto darům krásné prožití velikonočních svátků,“ uvedl plzeňský primátor Martin Baxa (ODS).

Do sbírky přispěli také anonymní dárci, kteří nakoupili potraviny a drogerii přes dovážkovou službu. Tradičně do akce přispěli i zaměstnanci úřadu, vedení města, městské obvody nebo příspěvkové organizace. Celkem se jednalo o více než dvě stovky dárců.

„Je neuvěřitelné, jaké množství potravin se podařilo nashromáždit za necelé dva týdny. Chtěla bych tímto velmi poděkovat všem, kteří do sbírky přispěli a zároveň kolegyním z odboru, které vše spravedlivě roztřídily. Při pohledu na zaplněnou jednací místnost, která posloužila jako sběrné místo, mě těší a dojímá zároveň, že slova jako solidarita a soucit s těmi, kteří v životě neměli moc štěstí, nejsou prázdnými pojmy,“ uvedla náměstkyně promátora Eliška Bartáková (ANO).

Velikonoční sbírka se konala poprvé v roce 2018. Podle organizátorů je vidět, že lidé nejsou lhostejní k osudů potřebných a jejich dětí.

„I když jde o jednorázovou záležitost, věřím, že rodinám i samoživitelům zrovna před Velikonocemi významně pomůže,“ dodala ředitelka Úřadu služeb obyvatelstvu Magistrátu města Helena Knížová.

„Výnos sbírky byl neuvěřitelný a vesměs šlo o velmi kvalitní produkty. Rozvoz se uskutečnil čtyřmi jízdami velké dodávky, která postupně zamířila k organizaci Naděje – azylový dům Černická a Železniční, azylovému domu MáTa pro rodinu, azylovému domu sv. Zdislavy Městské charity Plzeň, ke klientům Domova sv. Františka, klientům sociálního bydlení v Plzni a vícečetným rodinám v gesci magistrátního odboru státní sociální péče,“ vyjmenovala Tereza Šlajsová z odboru sociálních služeb, která mimo jiné společně s kolegy z městské policie zajistila rozvoz darů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky sbírka, Nový začátek. azylový dům, Velikonoce, rodiny, svátky, dárci, potravinová sbírka, rodina, Plzeň, azylový dům, jídlo, Martin Baxa, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní úspěch potravinové sbírky, lidé přinesli přes dvě tuny darů pro potřebné  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.