Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nalezená fenka měla tělo plné ran a kolem čumáku lepící pásku

S otřesným případem týrání zvířat se setkali v klatovském útulku. Zhruba tříletou fenku křížence našli lidé u popelnic. V té době měla čenich omotaný lepící páskou a psa připomínala jen velmi vzdáleně. Podle veterinářů byl pes dlouhodobě zanedbávaný, nyní se případem zabývá policie.

 „Zvládneme to. Je úžasná, trpělivá a velmi mazlivá,“ říká hned na dotaz o Nelince vedoucí útulku v Klatovech Miloslava Šeflová. Fenka se sem dostala před pár dny, když ji jedna z obyvatelek obce Beňovy našla. Fence je od tří do pěti lety.

„Má na sobě mnoho mokvajících ran a srst vyžranou od blech. Nyní ji léčíme. Krmit ji musíme po dvou hodinách. Je to podobné, jako když se krmí štěně. Jinak by to nezvládla. Byla silně dehydrovaná a podvyživená. V době nálezu byla velmi apatická, nyní ji už vše zajímá a užívá si mazlení,“ popisuje Šeflová neuvěřitelnou osobnost zuboženého zvířete. 

Kdo je majitelem se podařilo velmi rychle zjistit. Podle zprávy veterinářů byla fenka týraná dlouhodobě. Vše proto předali do rukou policie.

„Případ prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat," potvrdila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

„Nemůžu pochopit, proč se k Nelince někdo takto zachoval. Je to neskutečně mazlivá fenka. Na lidi nezanevřela. Stejně to měli i všichni další týraní pejsci, kteří útulkem prošli. Je to až neuvěřitelné,“ dodala Šeflová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Miloslava Šeflová

Štítky krimi, policie, týrání, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nalezená fenka měla tělo plné ran a kolem čumáku lepící pásku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.