Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sobota opět přinese zimu, dopravu v Plzeňském kraji zkomplikuje sněžní i namrzlé silnice

Až deset centimetrů sněhu má napadnout v sobotu na západě a severozápadě Čech podle dnešní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. V Krušných horách lze očekávat až 15 centimetrů sněhu, mohou se tam tvořit sněhové jazyky nebo závěje. Vozovky budou zledovatělé i v nižších polohách Plzeňského kraje.

Sobotní sněžení může značně zkomplikovat dopravu v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Středočeském kraji. Stromy a větve polámané pod těžkým mokrým sněhem mohou způsobit také výpadky proudu. Do hor by se řidiči neměli podle meteorologů vydávat bez zimní výbavy.  

Večer se bude v nižších polohách v Plzeňském kraji s poklesem teplot tvořit četné náledí a zmrazky. Teploty v noci na sobotu i přes den by se měly pohybovat v rozmezí od minus jednoho stupně do plus dvou. Na horách může v sobotu klesnout teplota až na minus čtyři stupně Celsia.

Na rozdíl od jiných krajů nehrozí na západě Čech silný vítr, který zasáhne zejména východní část České republiky. V neděli v noci a ráno budou teploty klesat pod nulou a díky předchozím srážkám se na mokrých komunikacích bude místy tvořit náledí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dagmar Brožová

Štítky počasí, předpověď počasí, sněžení, sníh na silnici, komplikace v dopravě, Plzeňský kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Krušné hory, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobota opět přinese zimu, dopravu v Plzeňském kraji zkomplikuje sněžní i namrzlé silnice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.