Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tramvaj v centru Plzně srazila muže, zraněním v nemocnici podlehl

Krátce po sedmé hodině ráno srazila u Hlavního nádraží v Plzni tramvaj chodce. Náraz byl podle všeho velmi silný a muž skončil v kritickém stavu v nemocnici, kde později zemřel. Provoz na linek 1 a 2 byl po dobu zásahu nahrazen autobusovou dopravou.

K nehodě došlo v Sirkové ulici poblíž vlakového nádraží. Spoj, který jel ve směru do města se zde střetl s chodcem. Podle fotografií z místa je patrné, že byl náraz velmi silný, o tom svědčí rozbité sklo u tramvaje.

„Zdravotnická záchranná služba z místa dopravní nehody transportovala muže narozeného v roce 1972 v kritickém stavu se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky.

I přes veškerou snahu lékařů se muže zachránit nepodařilo.

„Dle prvotních informací s největší pravděpodobností z dosud nezjištěných příčin vstoupil chodec přímo před tramvaj, která dojížděla do zastávky. Alkohol u řidičky tramvaje byl na místě vyloučen, u chodce je zažádáno o odběr krve v nemocničním zařízení. Příčiny nehody nadále vyšetřujeme,“ dodala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté na krátkou dobu zastávku uzavřeli, hasiči následně místo střetu očistili a vydesinfikovali. Na zhruba půl hodiny nasadily dopravní podniky náhradní autobusovou dopravu, nyní je už provoz linek obnoven. Může ale docházet k nepravidelnostem v jízdních řádech.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS PK

Štítky krimi, doprava, tramvaj, chodec, Plzeň, Andrea Divišová, Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj v centru Plzně srazila muže, zraněním v nemocnici podlehl  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.